Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

2.500 δημοσιεύσεις συμπλήρωσε η "Οδός Αιγίνης"

  Με  τις πινελιές  του Σπύρου Βασιλείου και της Μαρίας Πωπ επιλέξαμε να γιορτάσουμε μαζί σας τη συμπλήρωση 2.500 αναρτήσεων δημοσιεύσεων της "Οδού Αιγίνης". Με τη δική σας αγάπη, συμμετοχή και συμπαράσταση το "σημειωματάριο" μας κατόρθωσε όχι μόνο να διαγράψει τη δική του πορεία στο διαδίκτυο αλλά και να ξεπεράσει  τις 2.500 δημοσιεύσεις (η σημερινή είναι η 2511).
  Χωρίς την ανταπόκρισή σας, δεν θα είχαν "πάρει αέρα τα πανιά μας". Θα είχαμε ακολουθήσει διαφορετική πορεία, ίσως και να είχαμε τερματίσει. Διότι ο δρόμος μας δεν είναι εύκολος και σίγουρος. Επιμένουμε να δημοσιεύουμε θέματα πολιτιστικά, ιστορικά, λαογραφικά που αναδεικνύουν τον τόπο, το ύφος του, την πορεία  του μέσα στους αιώνες, αλλά και τα πρόσωπα που δημιούργησαν αυτήν την αύρα της Αίγινας. Δεν θέλουμε να ανταγωνιστούμε κανέναν, ούτε να κλέψουμε  τις εντυπώσεις με θέματα που δεν εκφράζουν πρώτα εμάς.
   Στην πορεία μας αντιληφθήκαμε ότι είναι πολλοί - είστε πολλοί - αυτοί που διαβάζουν  τις σημειώσεις μας, που έχουν τις ίδιες απόψεις ή ανησυχίες. Έτσι υπάρχουν ημέρες  που η αναγνωσιμότητα - τα "κτυπήματα" όπως λέγεται στο διαδίκτυο περνούν κατά πολύ τα 1000. Κορυφαίες και πρώτες στις προτιμήσεις των αναγνωστών μας οι δημοσιεύσεις που αφορούν εκκλησάκια, εορτές και κυρίως πλοία, παλιά και νεότερα αλλά σημαντικό μερίδιο επίσης αποσπούν οι δημοσιεύσεις για σημαντικά πρόσωπα που άφησαν τα ίχνη τους, το αποτύπωμά  τους στην γη της Αίγινας με παλιές φωτογραφίες και αναφορές στην παλιά Αίγινα, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής.

   Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για  την ανταπόκρισή σας και ευχηθείτε μας καλή συνέχεια. Ελπίζουμε να συνεχίσετε  να είστε συνοδοιπόροι μας στην "Οδό Αιγίνης"
 
Γιώργος Μπήτρος