Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εγκαταλελειμμένες βάρκες στις ακτές.

  Αριστερά και δεξιά  των Τάφων των Σαλαμινομάχων  αρκετοί   "μερακλήδες"  πρώην ή νυν ψαράδες  έχουν εδώ και χρόνια παρατήσει τις παλστικές  τους βάρκες  σε σημεία  που το καλοκαίρι δεκάδες ή εκατοντάδες λουόμενοι με μικρά παιδιά κάνουν το θαλάσσιο λουτρό τους.

   Δεν είναι μόνο η εικόνα  μιας σάπιας ή τρύπιας βάρκας που ενοχλεί είναι και αυτή η ίδια η κατάσταση  της όταν στην  7η κατά σειρά  φωτογραφία που παραθέτουμε υπάρχουν πολλά και επικίνδυνα υλικά  στο εσωτερικό της μέχρι και ένα σιδερένιο βαρέλι που είναι διπλωμένο και τσακισμένο!!!

   Αυτό διαπίστωσε στην  τελευταία  της εξόρμηση  η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας  την πορηγούμενη Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις  δύο παραλίες αριστερά και  δεξιά  της περιοχής  των τάφων των Σαλαμινομάχων.  Το θέμα  του προγράμματος  που μελετούν οι μαθητές είναι:  "Οι βόρειες ακτές  της Αίγινας"  και  από τις πρώτες επισκέψεις  των μαθητών και τη δημοσιοποίηση  της κατάστασης που επικρατεί  σε αυτές  τις ακτές  κάποιοι ενοχλήθηκαν,  διότι εύκολα αποκαλύπτονται και οι αίτιοι αυτής της κατάστασης.

    Είναι  πολύ λυπηρό για  το ήθος και τη πολιτεία  των ανθρώπων του νησιού, ντόπιων και επισκεπτών, να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τη στιγμή  που οι φυσικές ομορφιές  της  Αίγινας ταξιδεύουν σε όλο  τον κόσμο   και βραβεύονται  σε  διεθνείς διαγωνισμούς.

  Για  αυτές  τις άσχημες εικόνες  μπορεί να είμαστε όλοι υπεύθυνοι αλλά  πρωταρχικά  οι έχοντες  την ευθύνη  των ακτών  της Αίγινας.


Οι  φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το μαθητή Παντελή Λαζάρου.