Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

'Λιμάνι Αίγινας" .... μια από τα ίδια

  Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς τους γενναίους καπετάνιους και τα πληρώματα που κατορθώνουν να προσεγγίζουν τα πλοία τους σε αυτό το λιμάνι παρωδία  θέλοντας έτσι να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες των επιβατών  που περιμένουν καρτερικά την αποβίβαση ή την επιβίβαση τους. Θεατές ενός έργου παλιού, πολύ παλιού και βαρετού αλλά πολύ επικίνδυνου.
  Βαρεθήκαμε να γράφουμε και να μιλάμε για αυτό το λιμάνι στο οποίο έχουν τρακάρει (ναυαγήσει) πλοία, έχει δοκιμαστεί η υπομονή μας, έχουν βραχεί επιβάτες και αυτοκίνητα, έχουν ριψοκινδυνεύσει επισκέπτες, προσκυνητές, φίλοι της Αίγινας, ντόπιοι και παραθεριστές. Δεν έχουμε κουραστεί όμως. 
   Σήμερα  το έργο επαναλήφθηκε. Καταμεσήμερο και ο έμπειρος και άξιος Π.Μακαρατζής πλοίαρχος  του "Απόλλωνα" κατόρθωσε με πολύ κίνδυνο να προσεγγίσει για να εξυπηρετήσει εκατοντάδες επιβάτες που περίμεναν στωικά στα εκδοτήρια, λίγο πριν επιβιβαστούν μούσκεμα από τα κύματα που ανέβαιναν  στο λιμάνι.
   Αυτό το λιμάνι μας αξίζει; Άλλωστε όπως δήλωσε κυνικά ένας παλιός δημοτικός άρχοντας: "Δεν υπάρχει θέμα. Αυτό συμβαίνει τρεις φορές  το χρόνο". Πως να ξεχαστεί τέτοια δήλωση;
  Οι φωτογραφίες  είναι από το κινητό  του κ. Παπαλεονάρδου Δημοσθένη.