Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο π. Ελευθέριος Κουμασίδης στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

 Της κ. Νέλλη Πετροπούλου από Saronic magazine και  Aegina light.


Στην όμορφη Κρήτη βρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Ελευθέριος Κουμασίδης προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, για ένα ρεσιτάλ πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ερμήνευσε έργα των: Bethoven, Haendel, Mozart, Mendelschon, Chopin, Debussy και Δέλλιου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, κάνοντας παράλληλα ανάλυση των μουσικών κομματιών και συζήτηση με τα παιδιά. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τις ερμηνείες του π. Ελευθέριου, γνώριζαν τα περισσότερα κομμάτια και κάποια έκατσαν στο πιάνο για να δείξουν τις δικές τους ικανότητες.
Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1991 και από το 1994 στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου, όπου λειτουργούν Γυμνάσιο και Λύκειο με τρία τμήματα το καθένα και φοιτούν 105 μαθητές.
Είναι η δεύτερη φορά που ο π. Ελευθέριος, εφημέριος του Αγκιστρίου, προσκαλείται από την φιλόξενη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου που δείχνει ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κκ Ευγένιος εκτιμά τις μουσικές του γνώσεις και την αγάπη του για την κλασική μουσική.