Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Εικόνες αθλιότητας στην Καβουρόπετρα.

 Τελικά θα πρέπει να μισεί κάποιος πολύ αυτό το μέρος, αυτό το νησί και να οδηγεί μια παραλία σε αυτήν την κατάσταση. Μοιάζει να έχουν εγκαταλείψει οι πάντες αυτήν την πλευρά. Να μην νοιάζετε κανείς. Να μην υπάρχει κανείς. Να έχει περάσει τυφώνας ή τσουνάμι και να έχει αφήσει πίσω του ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους.
   Βρισκόμαστε στην Καβουρόπετρα, στην παραλία της Κυψέλης. Σε ένα σημείο που υπάρχουν πολλές παραθεριστικές κατοικίες, μια ταβέρνα, δύο λιμανάκια με πολλές βαρκούλες και οι εγκαταστάσεις της Planaco. Η περιοχή είναι γεμάτη φύκια τα οποία έχουν δημιουργήσει βουνά στην κυριολεξία, εγκαταλελειμένες πλαστικές βάρκες, αυτοσχέδια παγκάκια, πλαστικά και ελαστικά κάθε είδους, μπάζα, κλαδέματα, παλιά παιχνίδια, σύριγγες, σακκούλες και πολλά άλλα αντικείμενα που η αρίθμηση και καταγραφή  τους γεμίζει σελίδες.
   Για δεκαετίες κανείς δεν θέλησε να καθαρίσει αυτήν την περιοχή. ΚΑΝΕΙΣ. Οι  κολυμβητές  την έχουν εγκαταλείψει. Και να σκεφθεί κανείς ότι εκεί κάποτε μέχρι  τη δεκαετία  του  '80 όλη η Κυψέλη κατέβαινε  για μπάνιο. Ήταν μια πολυσύχναστη καθαρή παραλία γεμάτη φωνές, χαρά, παιχνίδια και πολύ κόσμο.
   Τι έφταιξε; Ποιός μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την κατάντια; Αυτήν την εγκατάλειψη;
  Οι εικόνες προέρχονται από την επίσκεψη μαθητών της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου.