Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κοπή βασιλόπιτας στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

  Μια καθιερωμένη γιορτινή στιγμή  στα πλαίσια  τςη ελληνικής και χριστιανικής παράδοσης είναι η κοπή βασιλόπιτας στην αρχή του νέου χρόνου.
 Η βασιλόπιτα όμως έδωσε  την ευκαιρία στη μαθητική κοινότητα  του 2ου Γυμνασίου να οργανώσει μια μική γιορτή με παραδοσιακά κάλαντα που έπαιξαν οι νεαροί οργανοπαίχτε ςτου σχολείου, όπως κάλαντα από τη Χίο την Ικαρία , την Αίγινα αλλά και  να διανθιστούν με την ανάγνωση των παραδοσιακών  εθίμων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων της Αίγινας..
  Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο τέλος  των μαθημάτων. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εφημέριος της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης. Παραβρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την πρόεδρο κ. Μάρθα Χαρτοφύλακα να απευθύνει ευχές  για  το νέο έτος στους μαθητές.
   Η πίτα  και τα δώρα  ήταν προσφορά  του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων. Οι  τυχεροί μαθητές που βρήκαν  τα  6 φλουριά κέρδισαν από μια δωροεπιταγή των 10 ευρώ  για αγορά  ρουχισμού από κεντρικό κατάστημα της πόλης  της Αίγινας. Επίσης τιμήθηκε ο μαθητής Πέτρος Φλεμετάκης ο οποίος διακρίθηκε στο μαθηματικό Διαγωνισμό 'Ο Θαλής"