Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

"Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί;" Στον κινηματογράφο "Τιτίνα"




                          "Et si on vivait tous ensembel? [Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί;]"
   Συνεχίζονται κανονικά  οι προβολές  στον κινηματογράφο "Τιτίνα"  με τη γαλλική ταινία  και πρωταγωνίστρια  την αγέραστη Τζέιν Φόντα.
Λίγα λόγια  για  την υπόθεση:
Η Άνι, ο Ζαν, ο Κλοντ, ο Άλμπερτ και η Τζιν είναι κολλητοί φίλοι για περισσότερο από σαράντα χρόνια. Έτσι, όταν η μνήμη τους αρχίζει να εξασθενεί, η καρδιά τους δυναμώνει ώστε να αντιδράσει στην προοπτική ενός οίκου ευγηρίας που διαφαίνεται ορατή.
Οι πέντε φίλοι επαναστατούν και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι! Στην αρχή το σχέδιο τους φαίνεται ανόητο. Όμως, όταν αυτή η συγκατοίκηση γίνεται δημιουργική και επαναφέρει μνήμες από τις παλιές καλές εποχές, αυτή η απόφασή τους μετατρέπεται σε μια θαυμάσια περιπέτεια: να μοιράζονται το ίδιο σπίτι στα εβδομήντα πέντε χρόνια τους!
Μία τρυφερή κομεντί για την τρίτη ηλικία, που παραμένει πιστή στη γαλλική παράδοση του είδους. Η ιδέα ενός κοινόβιου εβδομηνταπεντάρηδων προσφέρει άφθονο χιούμορ.
Σίγουρα η ταινία χρυσώνει το χάπι, πολλοί θεατές όμως θα ήθελαν να γεράσουν σαν την αγέρωχη Τζέιν Φόντα! Η τελευταία, με άπταιστη γαλλική προφορά και αγέραστη φινέτσα, δίνει στην ταινία τις πιο απολαυστικές νότες, παρέα με το υπόλοιπο ηλικιωμένο καστ.
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 / 20:30
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 / 18:30 & 20:30
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 / 18:30, στον κινηματογράφο Τιτίνα.