Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο Ι. Καποδίστριας οι αρχές της εκπαιδευτικής του πολιτικής και τα Καποδιστριακά κτίρια.

  Η εκπαιδευτική πολιτική του πρώτου  Κυβερνήτη που πήρε σάρκα και οστά μέσα στα Καποδιστριακά κτίρια  της Αίγινας από το 1828 και μετά αλλά  και  οι προοπτικές αυτών των κτιρίων με σκοπό οι νέοι του νησιού να χρησιμοποιούν στο μέλλον αυτούς  τους χώρους ως  τόπους μελέτης, έρευνας  αλλά  και αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνονται, ανέπτυξε  στη στοχευμένη ομιλία της η κ. Ελένη Σταμπόγλη στα πλαίσια των σημερινών εορτασμών  για την άφιξη  του Ι. Καποδίστρια στην Αίγινα στις 26 Ιανουαρίου του 1828.
   Η κ. Ελένη Σταμπόγλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα και έχοντας αξιοποιήσει το ανάλογο αρχείο στην Κέρκυρα, άριστη  γνώστης του θέματος, έδωσε με την ομιλία  της τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να στραφεί η μελλοντική αξιοποίηση των κτιρίων κάνοντας πολλές αναφορές για τη λειτουργία  του Μουσείου της Κέρκυρας και του Δίκτυου Πόλεων του Καποδίστρια. 
  Η ομιλία έλαβε χώρα μέσα στον Μητροπολιτικό ναό Αίγινας παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου,  αντιπροσωπειών των σχολείων , του Δημάρχου Αίγινας, Δημοτικών Συμβούλων, βουλευτών της περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων και κομμάτων