Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Γυρίσματα της ΕΤ1 σήμερα στην Αίγινα.

  Είναι  το τρίτο επεισόδιο της σειράς  εκπομπών "Από πέτρα και χώμα" που γυρίζεται και είναι αφιερωμένο στην Αίγινα. Η εκπομπή της  ΕΤ1  που μεταδίδεται κάθε Κυριακή αφιέρωσε τρία επεισόδια  για την Αίγινα. Πριν είκοσι ημέρες γυρίστηκε  το πρώτο και δεύτερο επεισόδιο που ήταν αφιερωμένα  στην Παλαιά Χώρα  και τα Καποδιστριακά κτίρια  αντίστοιχα. Στις  δύο εκπομπές μίλησε  για αυτά τα θέματα ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης.
   Σειρά  σήμερα είχε  η 'Αρχόντισσα Αίγινα". Το επεισόδιο ήταν αφιερωμένο  στα ιστορικά και αρχοντικά σπίτια  της Αίγινας. Έχοντας προηγηθεί γυρίσματα στις οικίες Βογιατζή, Κανάρη, Τρικούπη και στο πύργο Ζαΐμη, η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε σήμερα εικόνες από  την Οικία Ηρειώτη (Λαογραφικό Μουσείο), οικία Λογιωτατίδη, Αιγινήτικο Αρχοντικό (οικία Ζηνοβίας Αρχιμανδρίτη), οικία Φίνλεϋ - Μαυροκορδάτου, οικία Περόγλου - Χιτζανίδου, πύργο Ράλλη. Τα  γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο σπίτι  του Νίκου Καζαντζάκη στα Πλακάκια.
   Άλλη  μια φορά  η Αίγινα αποκάλυψε την αρχοντιά και  το μεγαλείο  της. Πλευρές της που δυστυχώς έχουν αποσιωποιηθεί και δεν προβάλλονται όπως θα έπρεπε και αξίζουν. Παρουσιαστής  της εκπομπής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης. Τα  τρία επεισόδια θα προβληθούν τον Οκτώβριο στον καινούργιο κύκλο εκπομπών.