Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Η έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Βαλωμένου.

 Πρόσωπα γνωστά (π.Νικόλαος Σαββόπουλος η Νεφέλη Κουλόν) αλλά και άγνωστα, τοπία γνώριμα και γωνιές  της αγαπημένης Αίγινας, ο Ελαιώνας και η παραλία  της Κολώνας και της Παναγίτσας, συνθέτουν τα θέματα της έκθεσης ζωγραφικής  του νέου εικαστικού Παύλου Βαλωμένου, που εκθέτει αυτές τις μέρες στον  ιδιωτικό του χώρο, στο ατελιέ  του (πρώην ΚΕΠ)  στην πλατεία  Εθνεγερσίας,(Κανάρη 6 - Πλατεία Εθνεγερσίας).
  Η έκθεση ζωγραφικής ανοίγει  κάθε βράδυ και ώρα 20.00 έως 22.30 και θα παραμείνει ανοικτή ως τις 28 Αυγούστου με έργα που συνεχώς θα ανανεώνονται.
  Αν κάτι εντυπωσιάζει τον επισκέπτη  είναι τα ζωηρά χρώματα, τα καλοκαιρινά τοπία, η καθάρια ματιά  του καλλιτέχνη, η αγάπη για  τη φύση και το τοπίο  της Αίγινας.

Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από την Τετάρτη 8/8/2018 μέχρι και την Τρίτη 28/8/2018 και θα ανανεώνεται με διαφορετικά έργα και συλλογές.
 
 Ο Παύλος Βαλωμένος είναι νέος καλλιτέχνης απόφοιτος της Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνώρισε και αγάπησε τη ζωγραφική από παιδί και διακρίθηκε στις εξετάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις με μεμονωμένα έργα, τα οποία απέσπασαν πολύ καλές κριτικές από τους ειδικούς και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που εκθέτει ατομικά έργα στο ατελιέ του και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο που αγαπάει τη ζωγραφική, να γνωρίσει από κοντά τη δουλειά του.
Χαρακτηριστικό του έργου του είναι το παιχνίδι μεταξύ των θερμών και των ψυχρών χρωμάτων που παράγει συναισθηματικό βάθος και που μπορεί κανείς να παρατηρήσει στους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους.
 
Στόχος του είναι να συμβάλλει στην ανανεωμένη υποδοχή μιας θετικής αντίληψης για τη συνολική αισθητική του φωτός.