Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη στην Πάρο.

   Στην πολύβουη και άκρως τουριστική Νάουσα της Πάρου που ακόμα και τώρα, τέλος Αυγούστου, οι καλοκαιρινοί ρυθμοί είναι στο κόκκινο και η ζωή στα στενά και το λιμάνι είναι έντονη, εκθέτει ο Αιγινήτης εικαστικός κ. Νεκτάριος Αποσπόρης.
    Το φετινό καλοκαίρι του κ. Αποσπόρη καταγράφεται πολύ δημιουργικό και ενδιαφέρον. Μετά  την πετυχημένη έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας και την αφίσα που φιλοτέχνησε για το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού και ένα βήμα πριν  την έκθεση του στην Ύδρα, δραπετεύει στη Νάουσα της Πάρου για την έκθεση των κεραμικών του τούτη τη φορά.

   Η κ. Ίρις Κρητικού επιμελήτρια των εκθέσεων του κ. Αποσπόρη γράφει  σχετικά στο δελτίο τύπου:



«Στον δημοτικό χώρο «Άγιος Αθανάσιος», στη Νάουσα της Πάρου, ο Νεκτάριος Αποσπόρης επιστρέφει για τρίτη χρονιά, παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη σειρά κεραμικών αντικειμένων που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία διετία.
Οι κεραμικοί «Μικροί Παράδεισοι» του Αποσπόρη, εγκαταλείποντας τον γνώριμό τους καμβά, επιστρατεύουν μια νέα, γοητευτική επιφάνεια έκφρασης, σχεδιασμένοι ως τρισδιάστατες χρηστικές ή διακοσμητικές φόρμες και ζωγραφισμένοι από τον ίδιο, αποτελώντας μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα-έργα τέχνης.
Άνθη και καρποί της Μεσογείου, πλοχμοί, κάκτοι και θύσανοι, ευκίνητα πολύχρωμα ψάρια, λαμπεροί αστερίες και άλλοι γοητευτικοί κάτοικοι του βυθού, βραχύβιες πεταλούδες και πτερόεντα γαλάζια πουλιά, ζωγραφίζονται άλλοτε σε λευκό και άλλοτε σε μελανό βάθος, πλάθοντας γοητευτικούς ανεξίτηλους κόσμους και ακολουθώντας την εξερευνητική διάθεση, την επινοητική εικονοποιητική παράδοση και την αγάπη για την κεραμική ύλη των μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων της Μεσογείου.
Δουλεύοντας με ενδελέχεια και υποστηρίζοντας με δεινή σχεδιαστική δεξιότητα κάθε διαφορετικό θεματικό στοιχείο που αποτελεί μέρος της τελικής σύνθεσης, ο Νεκτάριος Αποσπόρης δημιουργεί μικρές τρισδιάστατες αυτοτέλειες από ζωγραφισμένο στο χέρι πηλό, όπου η οικονομία της αφήγησης συνυπάρχοντας με την πυκνή δεινότητα της έκφρασης οδηγεί σε απολαυστική αισθητική και απτική ισορροπία».

Δημοτικός Χώρος Τέχνης Άγιος Αθανάσιος Νάουσα, Πάρος
Εγκαίνια: 31 Αυγούστου 2018, ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 31 Αυγούστου- 8 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας; 10:00-14:00 & 19:00-23:00