Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Εικόνες από το βυθό της Αίγινας.

  Εικόνες από το βυθό της Αίγινας εκθέτει η κ. Ρένα Καρακατσάνη  στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης από σήμερα  Σάββατο 18 Αυγούστου έως  την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Υποβρύχιες φωτογραφίες απόμια θάλασσα  που εξακολουθεί να μας προσκαλεί και να μας προκαλεί να την γνωρίσουμε, να βυθιστούμε σε αυτήν και να μας ταξιδέψει.
  Ένας κόσμος μαγευτικός και άγνωστος ξετυλίγεται μπροστά μας. Παρά  το γεγονός ότι ο Σαρωνικός έχει λεηλατηθεί από την υπεραλίευση και έχει φορτωθεί με ρύπανση, εξακολουθεί  να αντιστέκεται και να γοητεύει με  την ομορφιά  του.

Ναι  είναι ο βυθός γύρω από την Αίγινα. Ακόμα και για  τους πιό δύσπιστους ο φακός της κ. Ρένας Καρακατσάνη δίνει τις  δικές του απαντήσεις. Εικόνες μοναδικής ομορφιάς  από το βυθό έτσι όπως τον καταγράφει η κ. Ρένα Καρακατσάνη όταν βουτά με μια απλή μάσκα και μια  φωτογραφική μηχανή "της πλάκας" όπως η ίδια λέει. Και να σκεφτείτε, συνεχίζει, ότι αυτές οι φωτογραφίες προέρχονται από ένα μέτρο βάθος κυρίως από την περιοχή της Σουβάλας, στην οποία κατοικεί  τις τελευταίες δεκαετίες.
   Η κ. Ρένα Καρακατσάνη είναι απόγονος της γνωστής οικογένειας Καρακατσάνη από  την Παχεία Ράχη. Η οικογένεια  του γλύπτη και καλλιτέχνη Καρακατσάνη που πρόσφερε εξαιρετικές υπηρεσίες  στο δημόσιο τομέα αλλά και στην Αίγινα ειδικότερα.

 Η κ. Καρακατσάνη εδώ και χρόνια  φωτογραφίζει το βυθό της θάλασσας  γύρω από την Αίγινα. Παλαιότερα είχε παρουσιάσει τη δουλειά της σε ειδική εκδήλωση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και είχε εκθέσει  φωτογραφίες  της στη Σουβάλα στο Ξενοδοχείο "Έφη".
   Τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε μια διάλεξη στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας παρουσιάζοντας  τη δουλειά  της, ενώ πρόσφερε  πολλές φωτογραφίες  της  για την έκδοση του ημερολογίου του σχολείου.
Η κ. Ρένα Καρακατσάνη είναι μεταφράστια βιβλίων και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα αγαπημένα της νησιά, την Αίγινα  και την Τζιά.
 Η έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης θα λειτουργεί καθημερινά 7. 00  με  9.00  το απόγευμα.