Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο "Θείος Βάνιας" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

  Με το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Α. Τσέχωφ "Ο Θείος Βάνιας" κάνει έναρξη το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  για τη  χειμερινή περίοδο  2018 -19. Πρωταγωνιστής ο κ.Γιώργος Κιμούλης, ένας μεγάλος  ηθοποιός  του θεάτρου μας που κατεβαίνει  στον Πειραιά  και σκηνοθετεί ο ίδιος  την παράσταση.
   Λίγα λόγια  για  την ταυτότητα της παράστασης:
Η υπόθεση:

   Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

   Συντελεστές:
Μετάφραση — Γιώργος Κιμούλης
Σκηνοθεσία — Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά —Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί — Στέλλα Κάλτσου
Παίζουν οι: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογυιός, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου, Κώστας Κοράκης