Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μνήμη Πολυτεχνείου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού.

 Μπορεί να έχουν περάσει 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και κάποιοι σήμερα να προσπερνούν ή να αποδομούν το γεγονός, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που θα προκαλούν τη μνήμη και θα διδάσκουν στα παιδιά  την ιστορία.Γιατί  το μεγαλύτερο μάθημα είναι η ιστορία  του τόπου σου και των αγώνων αυτού του λαού  για ελευθερία, δημοκρατία, ανεξαρτησία.
   Φθάσαμε πλέον σε εποχές όπου κάποια σχολεία  - ιδιωτικά λένε - δεν ασχολούνται καθόλου με την ημέρα  του Πολυτεχνείου, ή σε κάποια  δημόσια  η μέρα  υποβαθμίζεται και την προσπερνούν.
   Πάντα όμως θα υπάρχουν εκείνες οι πνευματικές κυψέλες που θα σταλάζουν στις ψυχές  των παιδιών τη γνώση και την ευαισθησία. 
   Με πολύ χαρά δεχθήκαμε αυτές  τις δύο  φωτογραφίες - κολάζ από τη χθεσινή γιορτή  στο Δημοτικό Σχολείο του Μεσαγρού. Υπεύθυνη της γιορτής η δ. Λυκούρη Θεοδώρα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός η οποία μέσα από θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια, slow motion, και βίντεο ακόμα και παντομίμα, κατόρθωσε να δώσει  το χρονικό της επετείου.
   Μπράβο στο Διευθυντή κ. Βασίλη που την εμπιστεύτηκε και της ανέθεσε τη γιορτή, στο Σύλλογο των Εκπαιδευτικών αλλά και στα παιδιά  για  τη συμμετοχή τους.
   Η δ. Θοεδώρα Λυκούρη είναι Αιγινήτισσα με καταγωγή από την Κυψέλη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα και με αρκετή συγκίνηση γιατί ένα βλαστάρι μας συνεχίζει άξια αυτό το δρόμο της εκπαίδευσης με μεράκι, έμπνευση και πάθος. 

  Της ευχόμαστε να συνεχίσει πάντα να αγωνίζεται και να προσφέρει, όπως τόσα χρόνια ως μαθήτρια των σχολείων ή ως μέλος  της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης μας είχε χαρίσει μοναδικές στιγμές με το ταλέντο και το ήθος  της.