Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Στη λιτανεία του Αγίου.

 Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και στους δρόμους της Αίγινας. 
  Η λιτανευτική πομπή ξεκίνησε μετά  τις 11 το πρωί με επικεφαλής μεγάλες αντιπροσωπείες  των μαθητών από όλα  τα σχολεία της Αίγινας. Κάτι που ιδιαίτερα εντυπωσιάζει  τους χιλιάδες  των επισκεπτών αυτήν την ημέρα. Η σημαιοστολισμένη παραλία η καθαριότητα στους δρόμους, η τάξη συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της λιτανείας. 

  Δρόμοι στρωμένοι με λουλούδια και κλαδιά από σκίνα που μοσχοβολούσαν μετά  τη βραδυνή βροχή. Στρωμένα χαλιά και στρωσίδια  για να περάσει ο Άγιος. Νοικοκυρεμένα σπιτικά με αναμμένο καντήλι και θυμιατό να προσμένει τη διέλευση της πομπής. Είναι εικόνες που κάθε χρόνο συναντάμε και που χαράσσονται βαθιά στη ψυχή  όσων συμμετέχουν με ευλάβεια και συνείδηση  του γεγονότος  της εορτής.
  Τη λιτανευτική πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική του Πολεμνικού Ναυτικού, ο Μουσικός Σύλλογος "ΜΟΥΣΑ" αντιπροσωπεία τυμπανιστών από το Σώμα Προσκόπων Αίγινας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυμναστών Ελλάδος ο "Άγιος Νεκτάριος", αντιπροσωπείες των μοναζουσών των Ι.Μονών της Αίγινας και οι εκπρόσωποι  των πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών  του νησιού και αντιπροσωπεία  των σπουδαστών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.