Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Μια λαμπερή έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Παλέρμο.






 Με πολύ χαρά πληροφορηθήκαμε  την επιτυχία  της έκθεσης της κ. Β. Δημητρακοπούλου στο Παλέρμο  της Σικελίας. 

Την Πέμπτη  15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  της έκθεσης  της γνωστής γλύπτριας Βένιας Δημητρακοπούλου με  τίτλο: «Αρχέγονο Μέλλον - Ύλη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Antonio Salinas του Παλέρμο της Σικελίας.
  Η  υποδοχή  που επιφύλασσαν οι Σικελοί  στην  κ.  Β. Δημητρακοπούλου  ήταν θερμή τόσο  στα εγκαίνια  της έκθεσης όσο και στα  αφιερώματα και  στα βίντεο που πρόβαλε  η RAI  Σικελίας  τις πρώτες μέρες  της έκθεσης. Η έκθεση στο Παλέρμο είναι η πρώτη από την τριλογία  των εκθέσεων  που θα ακολουθήσει σε Τορίνο και Τεργέστη.
  Πολλά και νέα έργα παρουσιάζονται αυτή την εποχή στο Παλέρμο  έχοντας πηγή έμπνευσης την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα. Συγχρόνως παρουσιάζονται και επιρροές  από τον κινέζικο και άλλους πολιτισμούς. Γλυπτά  σε ορείχαλκο ή σε ηφαιστειακή πέτρα συνυπάρχουν με μανδύες από κινέζικο χαρτί με φυλακτήρια και λόγια αγάπης έρωτα και ελπίδας. Αγάλματα – μορφές ηρώων  και πολεμιστών όπως η Γαία, ο Ήλιος, ο Αγαμέμνονας, ο Πέλοπας παρουσιάζονται στο Ιταλικό κοινό.
  Η επιτυχημένη παρουσία  της κ. Β.Δημητρακοπούλου και η μεγάλη ανταπόκριση της έκθεσης οδήγησε  τους Σικελούς  στην απόφαση να κρατήσουν σε μόνιμη θέση σε αίθουσα  του ισογείου το «Χρυσό δόρυ»  σε σημείο όπου δεσπόζουν οι αρχαϊκές μετόπες από τον ναό του Σελινούντα στις οποίες μεταξύ άλλων απεικονίζονται η Αρπαγή της Ευρώπης και η Δελφική Τριάδα.
  Επόμενος σταθμός  για τη κ. Β. Δημητρακοπούλου το Τορίνο της Ιταλίας όπου θα εκθέσει από 22 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2019.