Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

"Το όνειρο του Ιωάννη" η παρουσίαση του βιβλίου.

  Στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της κ.Έλσας Μυρογιάννη: "Το όνειρο του Ιωάννη" από τις εκδόσεις "Καλειδοσκόπιο"
  Δέκα μαθητές  της Γ΄τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας ανέλαβαν να διαβάσουν το βιβλίο και με την καθοδήγηση της φιλολόγου και υποδιευθύντριας του σχολείου κ. Νεκταρίας Πετρίτου κατόρθωσαν να παρουσιάσουν το βιβλίο  το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και νέους. 
Άγνωστες στιγμές και γεγονότα από τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και διπλωμάτη Ι. Καποδίστρια σκιαγραφούνται μέσα στις σελίδες  του βιβλίου.
  Ιστορικά γεγονότα πλέκονται αρμονικά με τη μυθοπλασία και το αποτέλεσμα είναι γοητευτικό όσο και η εικονογράφιση του βιβλίου από την κ. Ευαγγελία Γουτιάνου. Το βιβλίο καλύπτει κυρίως τα χρόνια της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας του Καποδίστρια από το 1808 μέχρι το 1828.
 Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τους γονείς  των παιδιών, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλ. Αλυφαντή και η κ. Μαίρη Κουκούλη πρώην πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού.

   Το βιβλίο παρουσίασαν οι μαθητές: Κ. Σταθά, Μ. Κρεούζης, Π. Φλεμετάκης, Ν. Γκιόνι, Ελπ. Ροδίτη, Κ. Τζίτζη, Π. Γεννίτσαρη, Ι. Κόστερ, Ν. Λαλαούνη, Αλ. Σφήκα.

Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".

Ευχαριστούμε την κ. Στέλλα Μεθενίτη για τις  φωτογραφίες.