Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η «ΜΟΥΣΑ» καλλιεργεί τη μουσική παιδεία στην Αίγινα.

 Πηγή: Saronic magazine

  Από  τα κάλαντα της Ικαρίας μέχρι το «Imagine»  ταξίδεψε τους καλεσμένους του ο Μουσικός Σύλλογος «ΜΟΥΣΑ»  στην εκδήλωση που έλαβε χώρα για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, στο Κέντρο Νεότητας Αίγινας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα  12.00  το μεσημέρι.
   Το πρόγραμμα γεμάτο από κλασσικά ευρωπαϊκά κομμάτια αλλά και χριστουγεννιάτικους και πρωτοχρονιάτικους σκοπούς που ερμήνευσαν τα μέλη των τμημάτων του Συλλόγου. Οι μικροί και μεγάλοι ερμηνευτές καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στη συνέχεια η παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Βρυζάκη  τραγούδησε κάλαντα και γνωστούς σκοπούς των ημερών των εορτών. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολοκλήρωσε η Φιλαρμονική ορχήστρα του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου.
  Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κ. Σταυρούλα Παπαδοπούλου καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους όσους συμπαραστέκονται στη λειτουργία του Συλλόγου, όπως την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης για την παραχώρηση των αιθουσών του Κέντρου Νεότητος για τα μαθήματα του Συλλόγου και τις πρόβες, το Δήμο Αίγινας και την ΚΕΔΑ για την παραχώρηση των μουσικών οργάνων και πολλούς φορείς   και ιδιώτες που συνεισφέρουν στη λειτουργία της ΜΟΥΣΑ.
  Παρόν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εφραίμ ο οποίος συνεχάρη τους δασκάλους και τα μέλη του Συλλόγου για τη δουλειά  τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «εδώ έχουμε ένα κοίτασμα πολιτισμού. Αν  φτιάξαμε αυτόν το χώρο για να στεγάζονται τέτοιες δραστηριότητες, τότε κάναμε πολύ καλά. Ο πολιτισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους».
  Στη συνέχεια ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε  στους χορωδούς και στους μουσικούς καλή συνέχεια και επιτυχία στο έργο τους.