Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η επιστροφή ενός πανέμορφου πλοίου

  Ενώ άλλοι φεύγουν το θρυλικό "Μυκήναι" επέστρεψε. Το πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο με το όνομα "Aegean Glory" ταξιδεύει και πάλι στα γνώριμα νερά του Αργοσαρωνικού. Το πάλαι ποτέ "Μυκήναι' ελληνικής κατασκευής 1971, πλήρως ανακαινισμένο εκτελεί καθημερινά, ημερήσια κρουαζιέρα στην Αίγινα, τον Πόρο και την Ύδρα.
   Η μεγάλη δόξα του Αργοσαρωνικού όταν μπήκε στη γραμμή ανέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα στην ακτοπλοΐα των νησιών μας. Σχίζοντας τα νερά με 17 κόμβους το 69 μέτρων  μήκους και 10 πλάτους σκαρί που κατασκευάστηκε στο Πέραμα από τους Αφους Αναστασιάδη, με την άφθαστη πολυτέλεια και τον κλιματισμό του χάρισε μοναδικά ταξίδια στους επιβάτες. Καθημερινά αναχωρούσε στις 08.00 π. μ. για Αίγινα - Μέθενα - Πόρο - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι. Υπήρχαν μέρες που προσέγγιζε και το Λεωνίδιο. Καλοτάξιδο αψηφώντας αρκετά μποφώρ συνέδεε απρόσκοπτα όλα τα νησιά του Σαρωνικού.
  Με  την αποχώρηση του "Καμέλια" του "Νεράϊδα" , του "Αύρα", του Πορτοκαλή Ήλιου" έμεινε απόλυτο κυρίαρχο στη γραμμή μέχρι που τα ιπτάμενα δελφίνια ανέτρεψαν τις ισορροπίες και το έφεραν σε δεύτερη μοίρα. Ακολούθησε η εποχή που ως "Aegean Glory"  συνέχισε τα ταξίδια του στο Αργοσαρωνικό. Για λίγο χρονικό διάστημα παρέμεινε "αργό"  στο λιμάνι του Πειραιά. Το προηγούμενο καλοκαίρι ταξίδευε και πάλι ως κρουαζιερόπλοιο μεταξύ Ρόδου και Σύμης
   Φέτος  είναι και πάλι εδώ  για να θυμίζει κυρίως στους νεότερους τα περήφανα σκαριά που πέρασαν από τη γραμμή μας αλλά κυρίως τις εποχές που η ημερήσια εκδρομή μέχρι τον Πόρο , την Ύδρα, τις Σπέτσες ήταν  καθημερινή υπόθεση αλλά το σημαντικότερο η σύνδεση των νησιών μας ήταν δυνατή χειμώνα - καλοκαίρι.
   Το 'Μυκήναι" παρά τα χρόνια  του, μακράν ένα από τα ωραιότερα καράβια  που υπάρξαν και υπάρχουνα  ακόμα. Ίσως και το ωραιότερο!!!!