Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια ημέρα Αρχείων.... στις Σπέτσες.

  Ένα  Ιστορικό Αρχείο δεν είναι απλά ένας  χώρος  φύλαξης κειμένων - εγγράφων και τίτλων  που παραπέμπουν σε άλλες μακρινές εποχές. Είναι ένας ζωντανός χώρος που παράγει και προάγει τη γνώση και τον πολιτισμό ενός τόπου.
  Το Ιστορικό Αρχείο Σπετσών  υπό τη Διεύθυνση  της θεολόγου - αρχειονόμου κ. Κ. Κουμπή  γνωρίζει μέρες ακμής. Δεν περιορίζεται στη  "φύλαξη"  και συντήρηση του υλικού, ούτε στη καθημερινή διαχείριση και διοίκηση ενός οργανισμού. Προχωρεί  σε δράσεις. Δράσεις οι οποίες έχουν σκοπό την προβολή του αρχειακού υλικού, τη γνωριμία του απλού πολίτη με  το Αρχείο αλλά κυρίως με την προβολή του τόπου μέσω του πλούσιου πολιτισμού και της λαογραφίας. Και το γεγονός αυτό μπορούμε να το βεβαιώσουμε διότι πριν από μερικά χρόνια (2009)  είχαμε την τιμή να ξεναγηθούμε με ομάδα μαθητών από την Αίγινα στο Ιστορικό Αρχείο Σπετσών.
 
  Πέρα από τις εικονιζόμενες εκδόσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το Αρχείο  και τις προηγούμενες δράσεις  του σειρά έχει η έκθεση που οργανώνει τη Δευτέρα  10 Ιουνίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας  ημέρας Αρχείων.


Ακολουθεί η πρόσκληση που λάβαμε και με πολύ χαρά την αναδημοσιεύουμε:

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00  Μ.Μ
ΝΑ ΞΕΝΑΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ  ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ ΠΟΙΗΤΗ
 ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΓΙΑΛΙΤΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ   ΜΟΝΟΝ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                       ΤΗΛ. 22980 29516