Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια στο Αγκίστρι.

  Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε ακόμα για τα νησιά μας και ακόμα περισσότερα αυτά που δεν έχουμε ανακαλύψει. Δεν έχουμε δει. Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια στο Αγκίστρι  είναι πραγματικά ένα κομψοτέχνημα. Ένα όμορφο ναΰδριο στην καταπράσινη νότια πλευρά του νησιού, στο κέντρο του χωριού του, με θέα προς τα Μέθενα και την Επίδαυρο.
   Σήμερα το πναηγύρισαν οι Αγκιστριώτε ςκαι το λειτούργησε ο παπά - Λευτέρης μαζί με τους ιερείς που έσπευσαν από νωρίς το πρωί στο Αγκίστρι τον π. Δαμασκηνό και τον π. Βασίλειο.
Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Αγκίστρι είναι ένα απο τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού και γιορτάζει με μεγάλο πανηγύρι κάθε καλοκαίρι στο νησί.
Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Αγκίστρι βρίσκεται στην πλατεία στα Λιμενάρια και αξίζει κανείς να την επισκεφτεί για την υπέροχη της θέα της. Η Αγία Κυριακή είναι μια πολύ όμορφη και γραφική εκκλησία. Το Αγκίστρι έχει πολλές όμορφες και γραφικές εκκλησίες που τις επισκέπτονται συχνά οι επισκέπτες στις διακοπές και στα ταξίδια τους στο νησί.
   Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής αποτελεί ένα απο τα σημαντικά αξιοθέατα.
   Η Αγία Κυριακή γιορτάζει στις 7 Ιουλίου και κάθε χρόνο  την ημέρα αυτή γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο Αγκίστρι.