Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025

Στη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα της η λειτουργία της έκθεσης "Αγροτική Αίγινα".

Στη  δεύτερη και τελευταία εβδομάδα λειτουργίας της βρίσκεται η έκθεση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, στην αίθουσα  του  Μουσείου και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων και επισκεπτών του νησιού μας.
Μεγάλος αριθμός αλλοδαπών επισκεπτών έχει περιηγηθεί στην έκθεση θαυμάζοντας τα αγροτικά εργαλεία από την ιδιωτική συλλογή του κ. Ανδρέα Κάππου.
Εργαλεία που μαρτυρούν έναν άλλο  τρόπο ζωής, παλαιές ασχολίες και επαγγέλματα στο νησί μας όπως του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του ρετσινά, του φυστικοπαραγωγού, του αμπελουργού κ. αλ.

Μια περιήγηση σε άλλες εποχές που όλα ήταν πιο ανθρώπινα, απλά, χειροποίητα, από το ψωμί και το κρασί, μέχρι το σαπούνι και το καθάρισμα των φιστικιών.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, καθημερινά  18.30 - 21.00 και Σάββατο - Κυριακή 10.00 -13.00 και 18.30 - 21.00.