Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πασχαλινά παζάρια

 Αρχίζουν τα πασχαλινά παζάρια  όσο πλησιάζουν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Δεν είναι μόνο η γνωστή μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών που επιστράτευσε την αειθαλή Στανίση και την έριξε στη μάχη της Πασχαλινής αγοράς (στη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση ντυμένη στα κόκκινα ως άλλη Τζέσικα Ράμπιτ)  αλλά και τα σχολεία μας που "βγάζουν τα τραπεζάκια έξω"  και  οργανώνουν τις επόμενες μέρες παζάρια  για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
  •     Το Γυμνάσιο Μεσαγρού αφήνει τους κάμπους και τα βουνά της Μεσαγρίτικης γης και κατεβαίνει παραλία, έξω από την Εθνική Τράπεζα το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου από τις 10 το πρωί ώς τη δύση του ηλίου, (αυτό μου κάνει κάτι σα ψηφοφορία), με λαμπάδες λαγουδάκια και αυγά, κουλουράκια, πασχαλινά και νηστίσιμα, μπισκότα σπιτικά, χειροποίητη σπανακόπιτα και άλλες λιχουδιές.
  •     Το  2ο  Γυμνάσιο μένει στον τόπο του, προτίμησε τη γραφική πλατεία της Κυψέλης και εκθέτει πολύχρωμες δημιουργίες σε γυαλί, πλαστικό, πηλό την Κυριακή 14 και την Κυριακή 21 Απριλίου 10.00 - 13.00 το πρωί  και 18.00 - 20.00 το απόγευμα. Κληρώνεται ένα ντόπιο κατσίκι - εννοείται σφαγμένο.
Και οι δύο προσπάθειες οργανώνονται σε συνεργασία μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών.

                                    καλή επιτυχία.