Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο Ν. Καζαντζάκης τιμάται στην Αίγινα.


      Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ολβία Πόλις” διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
 “Καζαντζάκης – Ζορμπάς - Αίγινα“.
        Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού  και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας   το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 7 μμ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμός Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη
Εισήγηση – Διάλεξη με θέμα: ''Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη'' από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη κ. Γεώργιο Στασινάκη, πρέσβη Ελληνισμού.
    Ανάγνωση αποσπασμάτων με σύντομες επεξηγήσεις από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ''Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά'' και απόσπασμα επιστολών του συγγραφέα μετά συντόμου ερμηνείας, που αναφέρονται στην Αίγινα από τον ηθοποιό κ. Ανέστη Κορνέζο.

   Διάλεξη της Καθηγήτριας φιλολόγου κ. Αθηνάς Βουγιούκα, μέλους της συντονιστικής  Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη με θέμα: ''Αφηγητής και Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα''.
 Θα ακολουθήσει συζήτηση.  Επίσης στην αίθουσα θα λειτουργεί η έκθεση:
''Καζαντζάκης – Ζορμπάς'' - Δύο ελεύθεροι άνθρωποι, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην Γενεύη.