Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

" η αυλή των θαυμάτων" τελευταίο Σαββατοκύριακο

  Συνεχίζει κι αυτό το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνει τις παραστάσεις της η "Αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης. Το έργο που αγκάλιασε το Αιγινήτικο θεατρόφιλο κοινό αλλά και πολλοί επισκέπτες του νησιού των προηγούμενων τριήμερων αφήνει πίσω του μια γλυκιά γεύση από την Ελλάδα  του '50. Την Ελλάδα της αυλής, της κοινότητας, του μικρού μεροκάματου αλλά και του φιλότιμου και της μπέσας.

 Μια άλλη "Ηθική" άγνωστη για τα σημερινά δεδομένα, όταν ο ένας νοιαζόταν για τον άλλον και μοιραζόταν μαζί του  μια μπουκιά ψωμί. Η  "αυλή των θαυμάτων" είναι η αυλή μιας Ελλάδας της αντιπαροχής, του όνειρου που έχει ο αγνός επαρχιώτης όταν έρχεται στην Αθήνα, του καημού του μετανάστη, του στεναγμού της μάνας, της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

   Μια πορεία που ξεκίνησε από τις 16 Μαρτίου και χάρισε συγκίνηση και μεγάλη αποδοχή ολοκληρώνεται με δύο τελευταίες παραστάσεις το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 20.30 το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης.
   Φωτογραφίες:  Ειρήνη Κουνάδη.