Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Μπράβο Νίκο Μούρτζη.

    Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για έναν δάσκαλο ανεξάρτητα εκπαιδευτικής βαθμίδας, είναι όταν βλέπει τους μαθητές  και τις μαθήτριες  του να πραγματοποιούν  τα  σχέδιά  τους.
   Ο Νίκος Μούρτζης ήταν ένας μαθητής χαμηλών τόνων,  που τίποτε στην σχολική συμπεριφορά ή στις αντιδράσεις του, δεν σε προϊδέαζε για την μελλοντική καλλιτεχνική πορεία του.
   Τα  τελευταία  χρόνια  που δραστηριοποιείται  στη Φωτογραφική Ομάδα  του κ. Άρη Παύλου έχουμε θαυμάσει δουλειές  του  στις εκάστοτε εκθέσεις  που διοργανώνει  η Φωτογραφική Ομάδα. Φωτογραφίες με άποψη, ευαισθηρία, στοχευμένα  θέματα και υψηλή καλαισθησία  από έναν νέο Αιγινήτη  σεμνό και ώριμο.
    Λογικό ήταν λοιπόν να ξαφνιαστούμε ευχάριστα και να καμαρώσουμε  για την τελευταία  του επιτυχία  που δεν είναι άλλη από  την κατάκτηση μιας σημαντικής διάκρισης  σε διεθνή διαγωνισμό.
    Του ζητήσαμε λοιπόν το σχετικό δελτίο τύπου και τη  βραβευμένη φωτογραφία  και με πολύ χαρά   τα δημοσιεύουμε.
Δελτίο τύπου:
  Μια σημαντική διάκριση (2ο βραβείο) πήρε ο φωτογράφος Νίκος Μούρτζης από το φωτογραφικό εργαστήρι Αίγινας, στον διεθνή διαγωνισμό που έγινε από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με θέμα την ''Καταστροφή των μνημείων της Χριστιανικής Ανατολής''.
 Ο διαγωνισμός αφιερώθηκε στα ακίνητα μνημεία της Ανατολικής Χριστιανικής παράδοσης, η σπουδαιότητα των οποίων είναι πολύ μεγάλη και αποτελούν τμήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς όλων των λαών της γης. Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού ήταν διεθνής και αποτελείτο από 10 άτομα και τους δύο συμβούλους της Δ.Σ.Ο. Οι κριτές ψήφισαν αφού έλαβαν γνώση του υλικού που στάλθηκε για το διαγωνισμό αλλά δίχως να μάθουν τα ονόματα των διαγωνιζομένων. Στο σύνολο τις διαδικασίας τηρήθηκε η ανωνυμία των συμμετεχόντων, ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της αξιολόγησης. 
Ο Αιγινίτης φωτογράφος πήρε μέρος στη κατηγορία ''Μνημεία εγκατελελειμένα που αφέθηκαν στην φθορά του χρόνου λόγω μη χρήσης τους υποχρεωτικής ή εθελουσίας'' με φωτογραφίες από το δίδυμο ναό,τις εκκλησίες του Αγ. Δημητρίου και του Αγ. Γεωργίου  του Κάστρου, στη κορυφή της παλιαχώρας στην  Αίγινα.Το βραβείο συνοδεύτηκε και με το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ.