Ο Λευτέρης ο Λαμπαδάριος στη μνήμη των παλιών Αιγινητών έχει μείνει ως ο άνθρωπος που με το καροτσάκι στην παραλία της Αίγινας έψηνε σουβλάκια. Με μεγάλη προυπηρεσία στο είδος αυτό στις γειτονιές του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι - ειδικά τις "ένδοξες" εποχές που κατέφθανε ο Αμερικάνικος στόλος - έφερε το καροτσάκι του στην Αίγινα και ομολογουμένως απέκτησε πολύ μεγάλη πελατεία αλλά και το παρατσούκλι "ο Σουβλάκιας" άλλωστε δεν θέλει και πολύ κόπο στην Αίγινα και γενικότερα στην επαρχία για να αποκτήσεις παρατσούκλι!
Τη δουλειά του τη συνέχισε στο ιδιόκτητο μαγαζί του στην Καβουρόπετρα. Μια παλιά μπακαλοταβέρνα με πολλά βαρέλια αριστερά όπως έμπαινες και πολλά είδη μπακάλικου έως και παγωτά και αναψυκτικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το δυνατό του όμως χαρτί ήταν το ψήσιμο και το καλό κρασί. Γι' αυτό τα βράδια ιδιαίτερα του Σαββάτου και της Κυριακής γινόταν πραγματικά πανηγύρι. Με τη γυναίκα του τη Μαρίνα να μαγερεύει και τον ίδιο να σερβίρει και να ψήνει και αργότερα με τη βοήθεια του γιού του, κράτησε για δεκαετίες τη ταβέρνα του. Σήμερα δεν λειτουργεί πιά. Ο ίδιος αποχωρίστηκε το επάγγελμα του ταβερνιάρη και αφοσιώθηκε στο εμπόριο σιδήρου και τη συγκέντρωση πολλών παλαιών σιδερένιων αντικειμένων και εργαλείων, στη μεταποίησή τους και την πώλησή τους μέσα στην Αθήνα.
Η μπακαλοταβέρνα αυτή ήταν ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα τέτοιων μικρών αλλά πολύ χαρακτηριστικών ταβερνών στην Αίγινα. Οι πιό μεγάλες ταβέρνες της Αίγινας όπως του Βατζούλια, του Κόκκορα και άλλες κυρίως στην ενδοχώρα του νησιού είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.
Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζεται ο ίδιος ο Λευτέρης Λαμπαδάριος με άσπρη ποδιά και το χαρακτηριστικό μουστακάκι, δίπλα του κοστουμαρισμένος ο Γιάννης Μπήτρος. Η φωτογραφία είναι από μαγαζί του Πειραιά.
Στην κάτω φωτογραφία στιγμιότυπο από γλέντι στου "Σουβλάκια" προσέξτε το διάκοσμο. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας έχουν φύγει αλλά έμεινε το χαμόγελό τους, η αύρα, η θύμηση τους. Με τη σειρά από αριστερά η Μαριάνθη Μπήτρου η Νικολέττα Εμμανουήλ, δίπλα ο άντρας της ο Μανωλιός και τελευταίος ο Γιώργος ο Λαμπαδάριος πατέρας του Λευτέρη. Το αγοράκι με τη ριγέ μπλούζα στο βάθος είναι ο γράφων το κείμενο τούτο.