Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

"Η παρέλαση" στη σκηνή της "Οδού Κεφαλληνίας"

Άλλη μια παράσταση που φιλοξενήθηκε στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας τον περασμένο Ιούλιο συνεχίζει την πορεία της για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο της "Οδού Κεφαλληνίας" στην Αθήνα.
  Πρόκειται για την "Παρέλαση" της Λούλας Αναγνωστάκη που σκηνοθετούν και ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Μάρκελος και η Ελένη Στεργίου. Μια παράσταση που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και χειροκροτήθηκε για τις δυνατές ερμηνείες των δύο ηθοποιών.
Γράφει η Γιώτα Δημητριάδη:
 
  Η Β΄ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας μεταμορφώνεται για μια ακόμα φορά τη φετινή χρονιά. Το σκηνικό παιχνιδιάρικο και ζεστό. Το ξύλο πρωταγωνιστεί και ένα αριθμητάρι παρέα με μια κουνιστή πολυθρόνα ανασύρουν μνήμες αλλοτινών εποχών. Και ενώ είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις στη γλυκιά νοσταλγία, το βαμμένο στο χρώμα της μούχλας δάπεδο σαν να δυσαρεστεί την όσφρησή σου και σε κάνει να κοιτάξεις πιο προσεκτικά. Εκεί όπου απλώνεται το βαθύ κόκκινο κουβάρι και ξεπροβάλλει το παράθυρο στο κέντρο της σκηνής. Κάπως έτσι η πλοκή αλλάζει, όλα θυμίζουν σοφίτα και σαν να ταιριάζουν με τη γνωστή σου «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη.
   Από τις σκέψεις μου θα με βγάλουν οι δύο πρωταγωνιστές του έργου, τα δύο αδέρφια της ιστορίας, ο Άρης και η Ζωή, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μάρκελλος και Ελένη Στεργίου. Εκεί, στα πρώτα καθίσματα του θεάτρου, τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας This Famous Tiny Circus Theater Group θα ξεδιπλώσουν το δικό τους πολύχρωμο κουβάρι με τις εμπειρίες τους από μια παράσταση που συν -σκηνοθέτησαν, δούλεψαν αρκετό καιρό και μελέτησαν ενδελεχώς γι’ αυτή, έπαιξαν σε πολλές πόλεις της επαρχίας και τώρα είναι πανέτοιμοι να την παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό.