Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

"Η Δημοτική ποίηση του Αγκιστρίου" παρουσίαση βιβλίου.

 Από την κυρία Ντόρα Αμπατζή, συγγραφέα  του βιβλίου για τη Δημοτική ποίηση του Αγκιστρίου λάβαμε  το παρακάτω δελτίο τύπου που αναφέρετε  στην παρουσίαση  του βιβλίου που έλαβε χώρα  στο Αγκίστρι. Με πολύ χαρά  τη δημοσιεύουμε και χαιρόμαστε  που και στο Αγκίστρι  υπάρχει πολιτιστική κίνηση και άνθρωποι  που την υπηρετούν.




Δελτίο τύπου:
    Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2017, στο Αγκίστρι, στο «Koukounari Luxury Studios» έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου Θεοδώρας Αμπατζή, Μεταπτυχιακής Φοιτήτριας  Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο της κ. Αμπατζή τιτλοφορείται «Το  Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού: Δημοτική ποίηση και καθημερινότητα», και κυκλοφόρησε στη Σειρά των Εκδόσεων του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη φροντίδα των Εκδόσεων «Γρηγόρη», τον Νοέμβριο του 2016.
       Το εν λόγω βιβλίο πραγματεύεται το ζήτημα της δημοτικής ποιητικής δημιουργίας του Αγκιστρίου, μέσα από το πρίσμα των σύγχρονων λαογραφικών θεωριών για τη δημοτική ποίηση. Αποτελεί μάλιστα συμβολή στην ανανεωτική τάση της σύγχρονης λαογραφικής επιστήμης και εντάσσεται στα πλαίσια της Νεωτερικής Λαογραφίας. 
       Το βιβλίο παρουσίασαν και ανέλυσαν στο ακροατήριο ο Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας του Ε.Κ.Π.Α. και διευθυντής του Ινστιτούτου Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης  και ο Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας  Γιώργος Θανόπουλος, ο οποίος ήταν και ο επιβλέπων καθηγητής της κυρίας Αμπατζή κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της έρευνας που οδήγησε στο εν λόγω βιβλίο. Μίλησε επίσης η συγγραφέας του βιβλίου ΘεοδώραΑμπατζή, η οποία αναφέρθηκε στον τρόπο συγκέντρωσης του υλικού και διεξαγωγής της έρευνάς της. Τον συντονισμό της Πνευματικής Εκδήλωσης είχε ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Ελευθέριος Κουμασίδης,  ενώ Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου και η κυρία Βίκυ Κλήμη, η οποία με την ιδιότητά της ως Chief Empowerment Officer, σχολίασε το ζήτημα της προβολής της τοπικής παράδοσης στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης του Αργοσαρωνικού.      Την εκδήλωση παρακολούθησαν δημότες και παραθεριστές του νησιού, οι οποίοι μετά το τέλος των ομιλιών απόλαυσαν τη μουσική του πατρός Ελευθέριου στο πιάνο.
      Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους, την οποία προσέφερε προς τιμήν της συγγραφέως η οικογένεια Αποστόλου, ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου «Koukounari Luxury Studios».