Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

"Το μενού των Χριστουγέννων" του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

 Ένα μενού που περιείχε θέατρο, μουσική και αρκετούς λουκουμάδες.
  Μπορεί το χιονόνερο και η βαριά συννεφιά να έκαναν σκοτεινή την ημέρα, όμως μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου απλώθηκε μια  χριστουγεννιάτκη θαλπωρή.
   Η μέρα ξεκίνησε με  τη κατανυκτική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο εφημέριος π.Νεκτάριος Κουκούλης στο ναό, μόνο  για  τα παιδιά  του Γυμνασίου. Μετά τις ευχές και τα ζεστά λόγια αγάπης του, οι μαθητές επέστρεψαν στο Γυμνάσιο. Μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων παρουσιάστηκε το μονόπρακτο "Το μενού των Χριστουγέννων" με 15 μαθητές και μαθήτριες επί σκηνής. Η μικρή ορχήστρα των μαθητών πήρε τη σκυτάλη αποδίδοντας γνώριμους σκοπούς και τραγούδια  των ημερών. Ενώ στο  τέλος μια λαμαρίνα γεμάτη με ζεστούς λουκουμάδες με ζάχαρη περίμεναν  όλους , μικρούς και μεγάλους, προσφορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

   Μπορεί έξω να υπήρχαν χαμηλές θερμοκρασίες όμως οι ευχές, τα χαμόγελα, η μουσική, η καλή και γιορτινή διάθεση γλύκαναν και ζέσταναν  τη παγερή ημέρα, την τελευταία πριν από  τις διακοπές  των εορτών.

Τους ρόλους στο θεατρικό έργο απέδωσαν οι μαθητές: Γιαννούλης Εμμανουήλ, Μαρίνος Χάρης, Λαζάρου Παντελής, Κόστερ Ιζαμπέλλα, Λεβεντόπουλος Θωμάς, Γεννίτσαρη Παρασκευή, Παλάι Ραφαήλ, Κοντιζά Παναγιώτα, Τζίτζη Αναστασία, Θεοφανία Μενουδάκου, Γιαννούλης Βασίλης, Γιαννούλης Νεκτάριος, Γκρινέζος Νίκος, Παπαδόπουλος Αντώνης,Κοντιζάς Κωνσταντίνος


 Πέτρος, Ελπινίκη, Αργύρης και Άννα στα όργανα
 Προλάβαμε και φωτογραφίσαμε τους  τελευταίους λουκουμάδες.