Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

"Οι άγγελοι της ειρήνης" στο νέο τεύχος της Πειραϊκής Εκκλησίας.

    Πλημμυρισμένο από  όμορφες και σπάνιες βυζαντινές εικόνες που αναφέρονται στη "Μητρόπολη" των εορτών, τα Χριστούγεννα, είναι το καινούργιο  τεύχος  της 'Πειραϊκής Εκκλησίας" το οποίο κυκλοφορεί ήδη από  τις πρώτες ημέρες  του Δεκεμβρίου.
   Το Χριστουγεννιάτικο λοιπόν τεύχος καλύπτεται σε μεγάλο  του μέρος από το ειδικό αφιέρωμα στην "Ειρήνη" όχι ως αφηρημένη έννοια αλλά  ως δώρο Θεού στους ανθρώπους που την αναζητούν, που εύχονται και προσεύχονται  για αυτήν.
   Το  αφιέρωμα  υποστηρίζεται από σημαντικές υπογραφές  μεγάλων και αναγνωρισμένων Θεολόγων και στοχαστών  όπως: του Φώτη Κόντογλου, του μακαριστού μητροπολίτου Κοζάνης κυρού Διονυσίου, των αρχιμ.π.  Σάββα του Αγιορείτου, π. Μελέτιου Βαρδαχάνη του π.Θωμά Χόπκο, του Σταύρου Εμμανουήλ, της Ειρήνης- Αικατερίνης Αθηνιώτη - Παπαδάκη, του γέροντος Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα.
    Στο τεύχος συνυπάρχουν και άλλα  θέματα ανάμεσα στα οποία  ξεχωρίζει   αυτό  του Βασίλη Καραποστόλη με τίτλο: "Η προτεσταντική αντίληψη για  την εργασία και ο Βέγγος".
   Έχουμε  αναφέρει και παλαιότερα πως το περιοδικό "Πειραϊκή Εκκλησία"  με την καλαισθησία που το διέπει, την αυστηρή επιλογή  των θεμάτων και  των αρθρογράφων προσφέρει  μια πλήρη θεολογική πληροφόρηση. Απαλλαγμένο από στερεότυπα άλλων  εποχών και άλλων θρησκευτικών εντύπων κάνει  τη ευχάριστη και ποιοτική  διαφορά.

Στην Αίγινα  διατίθεται αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο : "ΛΥΧΝΑΡΙ". Τιμή  τεύχους 4 ευρώ.