Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Στο "Δρακόσπιτο" και την "Αχλάδα" η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου.

 Πέτρινα μονοπάτια, ξερολιθιές, αναβαθμίδες, αλώνια, σουβάλες, πετρόκτιστα κτίσματα και ξωκλήσια  συνθέτουν το μοναδικό τοπίο της Νότιας Αίγινας στους πρόποδες  του Όρους. Μαζί οι ελιές, οι ασπάλαθοι, τα σκίνα, τα αγριολούλουδα, κάποια κυπαρίσια και οι ήχοι από κοπάδια προβάτων και κατσικιών.

 Είναι ο κόσμος του βουνού της Αίγινας. Η άγνωστη αλλά πανέμορφη Αίγινα που αποκαλύπτεται μόνο σε όσους την αγαπούν βαθιά και τη σέβονται.
   Δεν ήταν η πρώτη φορά  που η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αίγινας ανέβηκε σε αυτές  τις περιοχές. Δύσκολη η πρόσβαση μια που συγκοινωνία  δεν υπάρχει  μέχρι το Σφεντούρι και η μετακίνηση θα πρέπει να γίνει μόνο με ιδιωτικά μέσα. Την Κυριακή λοιπόν 19 Μαΐου μια ομάδα μαθητών με γονείς ανέβηκε ως εκεί και είχε την ευκαιρία ακολουθώντας το μονοπάτι 1 και 2  να φθάσει από τον οικισμό  του Σφεντουρίου στην "Αχλάδα", τη μεγάλη σουβάλα (ομβροδέχτη) αλλά και να σκαρφαλώσει μέχρι το "Δρακόσπιτο".
  Το "Δρασκόσπιτο" έχει πλέον φθαρεί από το χρόνο και κάποιες πλάκες - πέτρες έχουν μετακινηθεί με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η οροφή του.

 Η "Αχλάδα" σχεδόν γεμάτη από νερό και οι πέτρινες γούρνες της έτοιμες να ξεδιψάσουν τα κοπάδια  των ζώων της περιοχής.

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε  την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι Σύλλογοι "Ανάβαση" και "Ενεργών πολιτών" καθαρίζοντας και σηματοδότώντας τα μονοπάτια της Αίγινας.