Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Γιορτή της μητέρας και της άνοιξης από το Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης

Η γιορτή της μητέρας αλλά και  της άνοιξης έδωσε την αφορμή στο Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης να οργανώσει και να παρουσιάσει μια εκδήλωση αφιερωμένη στα δύο αυτά θέματα  την Κυριακή 12 Μαΐου στο προαύλιο  του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης. 
  Την  εκδήλωση πλαισίωσε ζωντανή ορχήστρα και όπως συνηθίζεται τα τμήματα των  παραδοσιακών χορευτικών  του Συλλόγου. Επίσης μέλη του Συλλόγου διάβασαν κείμενα,  ποιήματα και πεζά για  τη μάνα. Ο Σύλλογος βράβευσε ενδεικτικά δύο μητέρες  την πρεσβυτέρα Κουκούλη Μαρία και την κ. Γεννίτσαρη.

Αντιγράφουμε λίγα λόγια  για το σκεπτικό της εκδήλωσης από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook
 
"Αφιερωμένη στη θάλασσα η φετινή γιορτή της Άνοιξης . Από τα πανάρχαια χρόνια ο λαός μας είναι δεμένος με την απεραντοσύνη και το μεγαλείο της.
Μέσα από τους μύθους την παράδοση και την ιστορία μας ξετυλίγουμε αυτή την σχέση με την ποίηση το παραδοσιακό τραγούδι και τον χορό .. η ξενιτειά, η αγάπη, ο αποχωρισμός η ελπίδα, η προσμονή μας συνοδεύουν στο ταξίδι από την Λήμνο στην Λέσβο και από εκεί στην Μύκονο την Κύθνο και την Ρόδο για να γυρίσουμε στην "Μαυροκαλούσα θάλασσα" της Αίγινας και όλοι μαζί στον μεγάλο κύκλο του Ικαριώτικου χορού.
Συνταξιδιώτες μας η Στέλλα Βαλάση με το σαντούρι της ο Απόστολος Καρποντίνης με το λαούτο ο Λούκας Μεταξάς κρουστά και ο Γιώργος Βασιλάκης με το βιολί και την φωνή του".