Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ευχές στους ενορίτες του Γκοτζάνο της Ιταλίας από τον π. Φιλόθεο εφημέριο της Παχιοράχης.

 Οι δοκιμασίες και οι κάθε είδους δυσκολίες σφυρηλατούν τις ανθρώπινες σχέσεις ανεξάρτητα από δόγματα, φυλές, έθνη, πέρα από σύνορα και διακρίσεις. 
 Σε αυτή την κατεύθυνση και πλημμυρισμένος από συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης ο εφημέριος του Αγίου Διονυσίου της Παχιοράχης αρχιμ. Φιλόθεος απέστειλε εικόνα και ευχές για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Γκοτζάνο της Ιταλίας από τον κορονοϊό.
  Να  θυμίσουμε ότι οι φιλικές και αδελφικές σχέσεις  του Γκοτζάνο και της Παχιοράχης έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με ανταλλαγή επισκέψεων των δύο  πλευρών.  Στο Γκοτζάνο λειτουργεί ενορία  του Αγίου Ιουλιανού  που ανήκει στην Επισκοπή  Νοβάρας.

Ας δούμε την εικόνα που έστειλε ο π. Φιλόθεος αλλά και την απάντηση και τις ευχαριστίες του εφημέριου του Γκοτζάνο, Don Enzo Sala (αυτή είναι η σελίδα  του στο Face book μπορείτε να την επικσεφθείτε)

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020
Έλαβα αυτή την εικόνα μόλις τώρα από τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Πετράκο του νησιού της Αίγινας (Ελλάδα) γενέτειρα γη των Αγίων Ιούλιου και Ιουλιανού.
 Χαιρετήστε όλους τους Gozzanese εξασφαλίζοντας τις προσευχές του κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου καιρού λόγω του κορονοϊού Πάντα ενωμένοι στην προσευχή παρά τη γεωγραφική απόσταση.... Στο Χριστό θα νικήσουμε!
Ιδού η μετάφραση όσων γράφονται στην ελληνική γλώσσα σε αυτή την εικόνα: " Καλημέρα. Ο Θεός είναι ο καλύτερος γιατρός και η προσευχή είναι το καλύτερο φάρμακο "



Σε μία άλλη δημοσίευσή του ο εφημέριος  Don Enzo Sala, γράφει:


"Σήμερα το πρωί στην εβδομαδιαία μου βάρδια, γιόρτασα στις 7.00 (κεκλεισμένων των θυρών) την Ιερά Λειτουργία στην εκκλησία της Αφού διάβασα το Ευαγγέλιο έκανα ένα σύντομο σχόλιο. Τέλος θυμήθηκα ότι μόνο ο Ιησούς είναι ιατρική και ιατρική, και ως Χριστιανοί πρέπει να εμπιστευόμαστε πάνω απ ' όλα σε Αυτόν! Είπα επίσης μια μαρτυρία ενός ατόμου που παρευρέθηκε σε κηδεία πριν από μερικά χρόνια, είχε μετατραπεί στο άκουσμα αυτής της πρότασης :... Έλεγα, χωρίς τίποτα να αφαιρέσει από επιστημονική έρευνα και ιατρική ότι πρέπει να πιστεύουμε σταθερά στον Κύριο, γιατί : "Εγώ οι γιατροί κάνουν ό, τι μπορούν, και ο Θεός κάνει ό, τι θέλει". Αργά το πρωί έλαβα επιβεβαιώνοντας όσα είπα, ένα email από την Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου που μου επισυνάπτει μια πολύ όμορφη εικόνα του Ιησού με πρόταση γραμμένη στην ελληνική γλώσσα. Ένας φίλος μου το μετέφρασε και η πρόταση λέει, " Καλημέρα. Ο Θεός είναι ο καλύτερος γιατρός και η προσευχή το καλύτερο φάρμακο ". Αν το σκεφτούμε έτσι είναι. Ας έχουμε λοιπόν εμπιστοσύνη στον Χριστό και στη μεγάλη αξία που είναι η προσευχή για αυτές τις πραγματικά περίπλοκες και δύσκολες μέρες για όλους μας. Με τον Ιησού θα τα καταφέρουμε! Χρόνια πολλά!"




Το σκήνωμα  του Αγίου Ιουλιανού στο Γκοτζάνο. Τη φωτογραφία μας έστειλε ο κ. Δ. Παπαλεονάρδος.