Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Ξενάγηση στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.


Μια από τις όμορφες στιγμές αλλά και αρκετά εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών  της Β΄Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο θέατρο. "Σταύρος Νιάρχος". Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον μουσικό κ. Μιχάλη Βοριά ο οποίος παραθερίζει  στην  Αίγινα και τρέφει μεγάλους δεσμούς με το νησί.

Η μεγάλη αίθουσα με  το σύγχρονο εξοπλισμό που φιλοξενεί τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής άνοιξε για τους μαθητές οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος, το φωτισμό, τη σκηνή και το χώρο της ορχήστρας.
Η επίσκεψη στην  αίθουσα με τα εντυπωσιακά  θεωρεία και τον επιβλητικό θόλο ήταν στα πλαίσια  της εκπαιδευτικής επίσκεψης  των μαθητών την Τρίτη 7 Μαρτίου, η οποία περιελάμβανε καταρχήν επίσκεψη στο πλωτό μουσείο "ΝΕΡΑΙΔΑ" και στο Κέντρο Πολιτισμού "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ" . Οι μαθητές περιηγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη, στον Πύργο και στους χώρους του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Βιβλιοθήκη φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Βουρλούμη με πολλούς πίνακες να αποτυπώνουν το Αιγινήτικο τοπίο.