Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πρεμιέρα για τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης: "Τι κάνουμε τώρα;"

Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο 18/3  στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης με το έργο του Γ. Μπήτρου: "Τι κάνουμε τώρα;"

Το έργο αναφέρεται στη διαδρομή μια συνηθισμένης οικογένειας από τα χρόνια της κρίσης και  του covid στο ζοφερό σήμερα και αποτυπώνει  τις προσπάθειες που κάνουν τα μέλη της για να τα φέρουν βόλτα με την ακρίβεια, τα τιμολόγια, τους αυξημένους λογαριασμούς.

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία έχουν ένα και μόνο στόχο: τη διέξοδο από τη στενωπό της καθημερινότητας πιάνοντας  την καλή, βρίσκοντας  την κατάλληλη ευκαιρία πατώντας στο ψέμα, στην αδικία, στην αναξιοκρατία. Ένα σύμπλεγμα από συμφέροντα, άνομες επιδιώξεις, και εκμετάλλευση κάθε μέσου και τακτικής στήνουν ένα σκηνικό που δεν απέχει ούτε χιλιοστό από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ένας οικογενειάρχης που δυσκολεύεται, η αθώα γυναίκα  του, η καπάτσα αδελφή του και η κόρη του συναντιούνται με ένα επιδέξιο λαμόγιο κομματάρχη και την ιδιαιτέρα  του και στήνουν μια μηχανή που σκοπό έχει  να φάνε καλά, κάτω από την βιτρίνα μιας τελετής βράβευσης, με  το άλλοθι της απόδοσης τιμής  σε μια ξεχασμένη ηρωίδα  που τώρα θα δικαιούται  και  ...... δεύτερη σύνταξη!!!!
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ηλίας Θωμάς, Μαρία Λυκούρη, Αρετή Κουκούμη, Μαρία Θεοδωράκου, Γιάννης Τζίτζης, Σταματίνα Ασημαντώνη και Γ. Μπήτρος.
Οι παραστάσεις συνεχίζονται  και το επόμενο Σαββατοκύριακό  25 και  26 Μαρτίου με ώρα έναρξης 20.00  στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης.
Φωτογραφίες : Στέλλα Μεθενίτη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.