Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Πανηγύρισε η Κυψέλη την Παναγιά της.

Για άλλη μια φορά όλα ήταν λαμπερά  και γιορτινά  στο πανηγύρι  της Ευαγγελίστριας  στην Κυψέλη. Εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες, μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων, ιερείς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και  του Δήμου.

Οι εορτασμοί άρχισαν  την παραμονή 24 Μαρτίου με τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό μαζί με την Δ΄στάση των Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας στη Θεία Λειτουργεία προέστη ο παν. αρχιμανδρίτης π. Σάββας Ζέρβας, γραμματέας  της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε υποδειγματικά και διδακτικά. Ακολούθησε η Δοξολογία όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Γ. Μπήτρος.
Στη συνέχεια ιερείς και επίσημοι παρέστησαν στο Ηρώον της πλατείας όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από  την Κοινότητα, τα Σχολεία, και τους Συλλόγους. Ακολούθησε παρέλαση στο κεντρικό δρόμο με πλήθος παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και το 2ο Γυμνάσιο να συμμετέχουν.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μαίρη Κουκούλη και Δημήτρης Καραγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης και Νίκος Μαρίνος.