Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Οι καταστροφές συνεχίζονται... Έσπασαν την πινακίδα δίπλα στην προτομή του Ι.Καποδίστρια.

Οι καταστροφές δεν έχουν τέλος! Με αφορμή τις δολιοφθορές στο άγαλμα  του Νίκου Καζαντζάκη στην Αύρα, η κ. Προνόη Θεολογίδου μας επισήμανε και μας έστειλε αυτές  τις φωτογραφίες από την καταστροφή της ενημερωτικής πινακίδας που είχε τοποθετηθεί δίπλα στην προτομή   του Ιωάννη Καποδίστρια στο πάρκο  της Παναγίτσας

Οι πινακίδες αυτές έχουν τοποθετηθεί εδώ και λίγα χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας σε καίρια ιστορικά σημεία  της πόλης της Αίγινας, δίπλα σε ιστορικά κτίρια όπως είναι τα Καποδιστριακά. Στην Μητρόπολη, στο Κυβερνείο, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, στον Πύργο Μαρκέλου, στο Εϋνάρδειο, στο Δημοτικό Θέατρο, στον κήπο της Παναγίτσας.

Πριν χρόνια  κάποιοι κατέστρεψαν τις πινακίδες  στο προαύλιο του Μητροπολιτικού ναού. Μετά  τις δολιοφθορές που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό, κάτι που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, τώρα διαπιστώνεται και αυτή η καταστροφή!
Ως πότε;
Κάποιοι ανενόχλητοι δρουν και καταστρέφουν όσα εμείς αγαπάμε και νοιαζόμαστε.
Η κ. Προνόη Θεολογίδου και η κ. Ελένη Σταμπόγλη είχαν μεριμνήσει και εργαστεί για αυτές  τις  πινακίδες, είχαν επιμεληθεί τα κείμενα, τα οποία είναι και στα Αγγλικά, ώστε οι επισκέπτες  του νησιού μας να ενημερώνονται σχετικά.
Κάποιο δεν θέλουν!
Γιατί;  
Μισούν την Αίγινα;
Μισούν τον πολιτισμό της;
Θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα της;
Κάνουν χαβαλέ;

Ότι κι αν συμβαίνει είναι λυπηρό.

Τουλάχιστον ας εμποδίσουμε να μην ξανασυμβεί.
Ας βρούμε  το θάρρος  για να απομονωθούν όλοι αυτοί που προσβάλλουν με τέτοιες ενέργειες  τον τόπο μας και την ιστορία του.