Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση για θέματα πυρόσβεσης στο 2ο Γυμνάσιο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας

Μια  άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα  27 Μαρτίου  το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας στους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Ο Διοικητής του Π.Κ. κ.  Γεώργιος Σουλιώτης και ο αρχιπύραρχος κ. Μανώλης Μαρινάκης επισκέφθηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν τους μαθητές  για θέματα πυρασφάλειας και κυρίως για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και τρόπους αντιμετώπισης των πυρκαγιών και  τις άμεσες ενέργειες μας όταν αντιληφθούμε μια εστία  φωτιάς.

Οι δύο άνδρες δέχθηκαν πλήθος ερωτημάτων κάτι που μαρτυρεί  και το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών. Ο κ. Σουλιώτης  υπογράμμισε ιδιαίτερα  τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και κροτίδων ενόψει του Πάσχα και ανέφερε πολλά περιστατικά  που συμβαίνουν αυτές  τις μέρες.
Τέλος έδωσε οδηγίες για τον τρόπο κατάσβεσης ατόμων που έχουν "αρπάξει" τα ρούχα  τους φωτιά, έδειξε  τον τρόπο που χρησιμοποιούμε  τον πυροσβεστήρα και τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη του στο σπίτι και στο αυτοκίνητο.

Κατόπιν έκανε επίδειξη κατάσβεσης με  πυροσβεστήρα και με τη μάνικα  του πυροσβεστικού οχήματος.