Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

"Μνήμη Γιάννη Πούντου" στην ιδιαίτερη εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.



Η αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας γέμισε ασφυκτικά από φίλους, συγγενείς, συναδέλφους αλλά και μαθητές του Γιάννη Πούντου που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να συνομιλήσουν και να  συνεργαστούν μαζί του.
Η αύρα του  Γιάννη Πούντου εξακολουθεί να πνέει και το πρόσωπό του να εμπνέει τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του στο Δήμο Αίγινας και σε κάθε άλλο τομέα που συμμετείχε και έδωσε το δικό του στίγμα.

Ιδιαίτερα  στο Λύκειο της Αίγινας η σκιά  του είναι παρηγορητική και καθοδηγητική. Αφιέρωσε πολλά  χρόνια από τη ζωή του για να αλλάξει  το κλίμα στο σχολείο, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να καλλιεργηθεί η έφεση προς  τις Φυσικές Επιστήμες.

Πολλοί ήταν οι συνάδελφοι καθηγητές που έδωσαν το παρόν στη χθεσινή και από πολύ καιρό αναμενόμενη εκδήλωση. Ιδιαίτερα φορτισμένος  συναισθηματικά ο χαιρετισμός  του Διευθυντή του Λυκείου κ. Γιώργου  Γκαρή αλλά και η ομιλία  του καθηγητή κ. Γιάννη Πεπέ.

Στη μνήμη  του Γιάννη και οι δύο επιστημονικές ομιλίες  των κ. Γιώργου Βλαχάκη και Ευστράτιου Θεοδοσίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Π. Φίλντισης ενώ η κ. Τούλα Ζορμπά ανέγνωσε την προγραμματισμένη ομιλία  του κ. Ηλία Καλογήρου που δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Συγκινητική η παρουσία  της οικογένειας  του Γιάννη στην εκδήλωση, της συζύγου κ. Σίσσυς Ρετσίνα του γιου κ. Φώτη Πούντου, του αδελφού του  κ. Δημήτρη Πούντου και των συγγενών του.
Ανάμεσα  στους παρευρισκομένους διακρίναμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νίκο Πτερούδη, την αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Κουκούλη, τους Δημοτικούς Συμβούλους  Νεκτάριο. Κουκούλη, Αντώνη. Ντελή, Νίκο Μαρίνο, Γιώργο Μούρτζη, Παντελή Μεθενίτη, Νίκο Πούντο  τους Διευθυντές Σχολείων  κ. Χρήστο Λίτο, Γιώργο Μπήτρο, Νίκο Οικονόμου, Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. κ. Παναγιώτη. Πατσιακό, τον Πρόεδρο της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκη κ. Γιώργο Καλόφωνο, την υποψήφια  για το Δήμο Αίγινας κ. Σίλα Αλεξίου, τις προέδρους των Συλλόγων Γυναικών Αίγινας και Μορφωτικού Κυψέλης κ. Φλώρα Αλυφαντή, κ. Κάκια Πατιτάκη
 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αίγινας, το Γενικό Λύκειο Αίγινας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.