Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Βασίλισσα της Ισπανίας στις Σπέτσες

   Όπως κάθε χρόνο η οικογένεια του πρώην βασιλιά της Ελλάδος Κωσταντίνου εόρτασε το Πάσχα στις Σπέτσες συνοδευόμενη από αρκετά μέλη της οικογένειάς της. Αυτό όμως που έκανε τη διαφορά στο φετινό ερχομό πολλών διασημοτήτων και Vips  στο αρχοντικό νησί τις ημέρες του Πάσχα, ήταν η διακριτική και σεμνή παρουσία της γλυκύτατης βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας, η οποία εόρτασε το Ορθόδοξο Πάσχα μαζί με την οικογένεια του αδελφού της Κωσταντίνου.
  Και όπως πάντα ο αρχιμ. Γρηγόριος Νανακούδης εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Σπετσών κρατώντας το Ευαγγέλιο υποδέχθηκε τη βασιλική οικογένεια στην πύλη του μοναστηριού του Αγίου Νικολάου, πιστός στις αρχές της φιλοξενίας και του πρωτοκόλλου. Η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την τελετή της Αναστάσεως στον Άγιο Νικόλαο Σπετσών.
  Μπορεί οι εποχές να άλλαξαν όμως η αίγλη κάποιων θεσμών εξακολουθεί να βρίσκει λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς. Πέρα όμως από αξιώματα, θρόνους και τίτλους υπάρχουν τα πρόσωπα και η αύρα τους. Η απόδοση τιμής, η προσήκουσα ευγένεια και η άψογη συμπεριφορά απέναντι σε πρόσωπα του πρόσφατου παρελθόντος, είτε συμφωνούμε είτε δεν συμφωνούμε με επιλογές αποφάσεις και πράξεις τους, δεικνύουν  ήθος και  μεγαλωσύνη ψυχής.
   Συγχαίρουμε γι' αυτό το π. Γρηγόριο Νανακούδη