Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

"Ο Δράκος" του Ευγένιου Σβαρτς στην Αίγινα

  Δεν πρόκειται για άλλη μια παράσταση από την Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ της Αίγινας. Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση από την καλοδουλεμένη ομάδα των παιδιών που παρουσιάζεται αυτήν την εποχή στην Αίγινα και ολοκληρώνει τις παραστάσεις της την Κυριακή 13 Μαΐου. Ένα σπουδαίο πολιτικό έργο, επίκαιρο όσο ποτέ που  αναλύει και ψυχογραφεί τις σχέσεις της εξουσίας με τον απλό πολίτη. Η εκμετάλευση, η καταπίεση, η βία, η αδικία και όσα ακολουθούν σκιαγραφούνται έντονα από το Ρώσο Θεατρικό συγραφέα.
   Η καθηγήτρια κασι σκηνοθέτης της παράστασης κατόρθωσε για άλλη μία φορά να κατεβάσει στην πλατεία ένα δύσκολο έργο, ν ατο κάνει προσιτό και κατανοητό, έχοντας στη διάθεσή της έμπειρα παιδιά από παλαιότερες παραστάσεις αλλά και νεότερο υλικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές παράστασης για την επίπονη και επίμονη δουλειά τους όλο το χειμώνα προκειμένου να παρουσιάσουν αυτό το έργο.
   Αναρωτιέμαι αν οι Αιγινήτες έχουν συνηδειτοποιήσει το μέγεθος της προσπάθειας των παιδιών αλλά και την αξία του εγχειρήματος. Τα τελευταία χρόνια - το έχουμε ξαναγράψει - οι θεατρικές ομάδες  του νησιού μας και ιδιαίτερα αυτές των νέων παιδιών έχουν να παρουσιάσουν όχι απλά αξιόλογο έργο αλλά πολιτιστική και πνευματική δουλειά επιπέδου. Πολιτιστική προσφορά σε έναν μικρό τόπο που θα τη ζήλευαν και επαγγελματίες του είδους.
   Να  ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους ηθοποιούς έναν  προς έναν: Νιόβη Σπυριδάκη, Γιώργος Γιαννακόπουλο, Αντώνη Σκλάβαινα, Ελένη Καπόλου, Παντελή Μπέση, Δέσποινα Καλαφάτη, Νεκτάριο Πιτσιλό, Μανώλη Κασιμάκη, Νίκο Καρβούνη, Στέλιος Γιαννακόπουλο, Γιώργο Τσάλα, Τόλη Λιαμίρα, Δώρα Λυκούρη, Ελένη Ρουσάκου, Καλλιόπη Νάτση, Χρυσάνθη Ρωπαΐτη, Δήμητρα Παπασεβαστού, Ελπίδα Καρβούνη, Κατερίνα Πεσλή, Ηρακλή Κρομμύδα, Τίνα Τζάθα, Ελευθερία Κλιμαντήρη, Λαμπρή Γρυπαίου. Επίσης τους συντελεστές: Λάγια Μαστρογιαννίδου, Βασιλική Παπαδημητρίου, Πολύνα Στοφόρου, Στέλλα Σώρρου, Απόστολο Δαμοράκη, Αχιλλέα Παπαχαραλαμπίδη, Παναγιώτη Σάντα,  Παναγιώτη Καλουσίδη, Ουρανία Κομματά.
   Για την υπόθεση του έργου μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
   Η παράσταση παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας  με ώρα έναρξης στις  21.00 μ. μ.