Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

εκδρομή στην Αίγινα

   Με αυτό τον τίτλο ανοίγει και επίσημα τις πύλες της απόψε η έκθεση ζωγραφικής της Γεύσω Παπαδάκη στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, η οποία θ αδιαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Ιουλίου.
   Η καλλιτέχνης γοητεύει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη της έκθεσης με τα χρώματα της που αναδεικνύουν την Αιγινήτικη ομορφιά. Η απλότητα των γραμμών, το ανεπιτήδευτο της τέχνης της, η ειλικρίνεια του ύφους και η ζεστασιά των εικόνων συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στο οποίο 

πρωταγωνιστεί η αγάπη για το νησί. Η κ. Παπαδάκη διαλέγει να απεικονίσει γνώριμα καθημερινά σημεία, γωνιές, σπίτια, ξωκλήσσια και να τα φωτίσει μοναδικά με το χρωστήρα της. Μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι  σε όλα αυτά τα τοπία και να τα δούμε πλέον με άλλο μάτι. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κ. Ίρις Κρητικού.
 Λίγα λόγια - ένα σύντομο βιογραφικό της ζωγράφου:
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1974-1978) και Ζωγραφική στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τον Δημητρέα, Στεφόπουλο, Βαλαβανίδη, Πρέκα, Γουναρίδη. Συνέχισε τις σπουδές της παρακολουθώντας ελεύθερα μαθήματα σχεδίου, χρώματος, σύνθεσης με τον Βασίλη Χάρο, αλλά και Βυζαντινής Αγιογραφίας, τεχνολογίας υλικών, ιστορίας της τέχνης, εκμαγείου γλυπτικής.
Έχει ασχοληθεί με εφαρμοσμένες τέχνες, τοιχογραφία και με επιζωγραφίσεις σκηνικών στο θέατρο .
Ασχολείται με καλλιτεχνικά μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την δημιουργική απασχόληση ατόμων με ειδικές αναγκες στον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Αρθρογραφεί για το περιοδικό λόγου και τέχνης « Η Κινστέρνα».
Έργα της έχουν γίνει εξώφυλλα βιβλίων από τις εκδόσεις Σιδέρη, Τσουκάτου, Διάπλαση και Γαβριηλίδη.
Έχει εκδόσει βιβλίο με σκέψεις και 12 ζωγραφιές της με τίτλο «Το σημειωματάριο» από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό.»
Έχει επίσης εκδόσει βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, με τίτλο: “Ομαδικά παιχνίδια, με άξονα την ζωγραφική”, από τις εκδόσεις «Διάπλαση».
Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης στο Πεκίνο, στη συλλογή “Olympic Fine Arts 2008” στο Πεκίνο, στο Δήμο Π. Φαλήρου, στο Δήμο Ερμούπολης,στο Δήμο Ρούβα του Ηρακλείου Κρήτης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.