Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ξανά η Αίγινα στην Athensvoice



    Με αυτή τη φωτογραφία του κ. Δ. Βλάικου ξεκινά το καινούργιο αφιέρωμα της γνωστής AthensVoice στην Αίγινα. Προσεχώς : "Διακοπές στην Αίγινα" επιγράφεται ο τίτλος με αναγωγές στην παλαιά ταινία αλλά με φωτογραφίες και κείμενο που προσγειώνουν στο σήμερα. Στις σελίδες  της AthensVoice θα συναντήσουμε και μια ολοσέλιδη διαφήμιση για  το 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού.
      Μέσα σε διάστημα δύο μηνών μια καινούργια καταχώριση για την Αίγινα σε ένα έντυπο κατεξοχήν νεανικό που διαβάζεται όμως από όλες τις ηλικίες. Είχε προηγηθεί το εξώφυλλο με κέντημα της κ. Μ.  Γαλάνη Κρητικού από την έκθεση που είχε παρουσιαστεί στο Κολωνάκι.
       Πέρα από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις πολλών καταστημάτων της πόλης της Αίγινας  και πολλών περιοχών της, την προσοχή μας κλέβει το κείμενο του κ. Γ. Νενέ  που συνοδεύει  το αφιέρωμα της εφημερίδας. Ένα κείμενο που σηκώνει πολύ συζήτηση γιατί επισημαίνει κάποιες αλήθειες  που καίνε και πονάνε, όπως φύκια στις παραλίες εγκαταλελειμένα κτίρια κ. αλ.
      Ασφαλώς και αναγνωρίζουμε ότι το αφιέρωμα αποτελεί έναν σύντομο οδηγό για την Αίγινα της μονοήμερης εκδρομής ή του Σαββατοκύριακου. Δεν εισέρχεται σε λεπτομερή αναφορά και παρουσίαση - ξενάγηση όλων των προορισμών, των αρχαολογικών χώρων, των μουσείων  και πολλών άλλων σημείων. Μένει σε μια Life style περιγραφή και αποτύπωση. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι είναι καλοδεχούμενο και μαρτυρεί την αγάπη της εφημερίδας για το νησί μας, με τα τόσο συχνά αφιερώματα. Απομένει σε μας να τα αξιολογήσουμε και να αποδείξουμε πόσο σοβαροί είμαστε  στα θέματα  του τουρισμού, της προβολής και ανάδειξης του νησιού μας. Γιατί μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έκανε το γύρο των Μ.Μ.Ε ένα άλλο αφιέρωμα καθόλου κολακευτικό της Lifo.