Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

"Σαν κρασί" από την Αιγινήτισσα Μαρία Τζίτζη

    Οι Εκδόσεις Anubis και το «Κέντρο Τύπου» Αίγινας μας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Μαρίας Τζίτζη «ΣΑΝ ΚΡΑΣΙ».  Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο Κέντρο Τύπου, Λεωφόρο Δημοκρατίας 9, Παραλία Αίγινας.  Θα προλογίσει η δημοσιογράφος γεύσης, γευσιγνώστρια και ταξιδιωτική ρεπόρτερ του «Αθηνοράματος» Άρτεμις Τζίτζη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
    Ένα συγκλονιστικό ταξίδι που ξεκινά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, συνεχίζεται στη Νότια Αμερική και φτάνει ως τις μέρες μας.
Μια γυναίκα δυναμική και ονειροπόλα, που αφιέρωσε τη ζωή της στο κρασί, κι ένας άντρας μοιραίος, που έγινε το μήλο της έριδας ανάμεσα σε μια μάνα και μια κόρη. Αντικείμενα αμύθητης αξίας κρυμμένα για αιώνες στους πρόποδες των Άνδεων και μια παράταιρη παρέα ναυτικών, που ρίχνονται στο κυνήγι του θησαυρού κατατρεγμένοι από τη μοίρα και τη θάλασσα.
   Όνειρα, φιλοδοξίες, πάθη και μικρές καθημερινές ιστορίες μπλέκονται όπως οι έλικες του αμπελιού, καθώς ο έρωτας, η αφοσίωση, το καθήκον και η αυταπάρνηση ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων. Κι ο χρόνος κυλά σαν το κρασί, βγάζοντας στην επιφάνεια τον αληθινό μας εαυτό, τις μύχιες σκέψεις και τις επιθυμίες μας…
     Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί ένα ωραίο ποτήρι κρασί!