Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η "Κατοχή στην Αίγινα" στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης

   Με  αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών συνεχίζεται η λειτουργία της φωτογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης με θέμα: "Η Κατοχή στην Αίγινα".
   Ανάμεσα στους επισκέπτες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Οικονόμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ. Κ. Λορέντζος, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού .Σώματος κ. Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Αίγινας κ. Β. Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων και μέλος της ΚΕΔΑ κ. Παναγιώτης Χελιώτης, εκπαιδευτικοί και μαθητές καθώς και πολλοί επισκέπτες της Αίγινας αυτών των ημερών.
    Η έκθεση  αποτελείται  από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται φωτογραφικά ντοκουμέντα από την παρουσία των Γερμανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Τούρλου - Βαγίας και της Πέρδικας, στα οχυρά δηλαδή και παρατηρητήρια του νησιού. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Αργύρη Φορτούνα και περιλαμβάνονται στο βιβλίο του: "Η Αίγινα στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής".
   Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται φωτογραφίες από την προπολεμική Αίγινα. 
    Η έκθεση άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου και θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.
    Ώρες επισκέψεων: 
    Σάββατο 17.30 -20.30 , 
    Κυριακή 10.00 - 12.00 και 17.30 -20.30.