Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Οι παλαιοί κοινοτάρχες της Κυψέλης (μέρος Α΄)

Μαρίνης Γεώργιος (Γερούλης)  -   Πούντος Γεώργιος


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές μας έφεραν στο νου τα πρόσωπα εκείνα που υπηρέτησαν, πολλές  φορές με αυταπάρνηση και πνεύμα θυσίας  τον τόπο σε εποχές πολύ δύσκολες όπου κυριαρχούσε η φτώχεια, η πείνα και η τάση για εσωτερική μετανάστευση προς Αθήνα και Πειραιά για ανεύρεση εργασίας.

Πριν αλλά και μετά τον πόλεμο  του ΄40 στην Κυψέλη που ακόμα είχε χωματένιους δρόμους, πολλά αμπέλια, μοναδικές μπακαλοταβέρνες, οι άνθρωποι ασχολούνται με την αλιεία τη σπογγαλιεία και τη γεωργία, οι τότε πρόεδροι προσπάθησαν το καλύτερο με πενιχρά μέσα αλλά με πολύ ψυχή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε προέρχονται από το Γραφείο του Ιστορικού κτιρίου της Κοινότητας Κυψέλης όπου βρίσκονται τα πορτρέτα   όλων των παλαιών προέδρων.

Σε αυτή την πρώτη δημοσίευση  εικονίζονται αρκετοί πρόεδροι. Στην επόμενη που θα ακολουθήσει θα παρουσιάσουμε και τους υπόλοιπους.

Θα παρακαλέσουμε πολύ, επειδή κάποιοι θα θελήσουν να τις αναδημοσιεύσουν ή να τις "κατεβάσουν" να αναγράφουν ότι προέρχονται από την Κοινότητα Κυψέλης.
Διονύσιος Μουτσάτσος πρώτος πρόεδρος της Χαλασμένης (Κυψέλης)
Σακκιώτης Ιωάννης

Σακκιώτης Νικόλαος
Λορέντζος Δημήτριος (Μητσάκης)  Ο πρόεδρος που δραστηριοποιήθηκε και ώθησε στην μετονομασία του χωριού από "Χαλασμένη" σε "Κυψέλη"
Μούρτζης Γεώργιος