Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Αιγινήτες σφουγγαράδες στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλόριδα.

 

    Μεγάλη η σχέση της Αίγινας με την πολιτεία  του Τάρπον Σπρινγκ στη Φλόριδα. Πολλοί Αιγινήτες μετανάστευσαν  εκεί τις προηγούμενες δεκαετίες  του 20ου αιώνα  και σήμερα πολλοί απόγονοί τους ασκούν ακόμα το επάγγελμα του σφουγγαρά.

     Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε έχουν εκτεθεί στην μεγάλη έκθεση  για τους Αιγινήτες σφουγγαράδες που είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο  του 2021  στο Πνευματικό Κέντρο, προέρχονται από το αρχείο της κ. Νομικής Χαλεπήλια  - Μιχαλοπούλου και μαρτυρούν τη δυναμική της ελληνικής κοινότητας στην πολιτεία της Φλόριδα στην Αμερική. Ιδιαίτερα η δεύτερη φωτογραφία που καταγράφει την επίσκεψη του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Τάρπον Σπρινγκ στις  30 Ιανουαρίου του 1922  για να τιμήσει  τους Έλληνες σφουγγαράδες. Ανάμεσα τους και πολλοί Αιγινήτες. Μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος πρόεδρος  της πολιτείας αυτής ήταν Αιγινήτης ο Ν. Πέππας



Κάρτες  που έστελναν  οι Αιγινήτες από τη Φλόριδα με αφορμή τις μεγάλες εορτές.
Η δημοσίευση αυτή γίνεται με την ευκαιρία  της τελετής αδελφοποίησης  της Αίγινας με το Τάρπον Σπρίνγκ  της Φλόριδα, σήμερα  Παρασκευή 17 Μαΐου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.