Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η έκθεση της HELMEPA στο ΓΕΛ Αίγινας

   Η εκστρατεία της πασίγνωστης εταιρείας  με τον εμβληματικό γλάρο που εδώ και δεκαετίες μας θυμίζει να διατηρούμε καθαρές  τις ακτές, λαμβάνει χώρα  στην αίθουσα "Σοφίας Μηλιώτη" στο ΓΕΛ Αίγινας.
   Η  Αίγινα  συμπεριελήφθη στις 14 πόλεις  της εκστρατείας ενημέρωσης  του ευρύτερου κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και  τις Επιστήμες. Η εκστρατεία αυτή έχει ξεκινήσει από το 2014  και θα ολοκληρωθεί το 2017.
   Η  ενημέρωση απευθύνεται στα  σχολεία  της Αίγινας και των δύο βαθμίδων. Η  εντυπωσιακή έκθεση που γίνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας, περιλαμβάνει ενότητες όπως: Θαλάσσιος κόσμος, Ναυτιλία, Θαλάσσες και Ωκεανοί που κινδυνεύουν, τους ανεξερεύνητους ωκεανούς, καθώς  και  στατιστικά  που μαρτυρούν  τη  θεαματική μείωση  των πετρελαιοκηλίδων  τις τελευταίες  δεκαετίες  που προκαλούνται από ναυτικά ατυχήματα.
   Η  παρουσίαση ολοκληρώνεται με την προβολή ντοκυμαντέρ από  το ναυάγιο του "Βρεταννικού" στο στενό μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, ενός πλοίου αδελφού  του "Τιτανικού" που προσέκρουσε σε νάρκη κατά  τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο  ενώ  είχε μετατραπεί σε πλοίο - νοσοκομείο. Το κατά τα άλλα αβύθιστο πλοίο  βυθίστηκε  σε μόλις  50΄ λεπτά.
   Είναι κρίμα  που η έκθεση αυτή δεν είναι ανοικτή και  για το πλατύ κοινό.

    Οι φωτογραφίες  και τα στιγμιότυπα είναι από την επίσκεψη της Β΄τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας  την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.