Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

" Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση.....'


Της κ. Μπέση Αναστασίας 


" Έφυγες νωρίς
και όλα μείνανε στη μέση.....'

Τετάρτη 13 του Γενάρη 2016 στο «Εν Πλω», ήταν πολλοί εκεί σε ένα πνευματικό μνημόσυνο για τη Βικτώρια. Φίλοι, συνεργάτες, το σκυλάκι της , που την έψαχνε, απλά γνωστοί που κάπου τη συνάντησαν και γοητεύτηκαν από την προσωπικότητά της και όλοι όσοι την ήξεραν και αγάπησαν και την εκτίμησαν. Την γνώρισαν μέσα από τους στίχους της, μέσα από τα μυθιστορήματά της, μέσα από την ποίηση και την ιστοσελίδα της, που αρθρογραφούσε και παρουσίαζε σημαντικές προσωπικότητες, που ζούσαν στο νησί μας. Τη Βικτώρια, που έφυγε από κοντά μας, πριν περίπου σαράντα ημέρες, που αγάπησε την Αίγινα εξίσου με τη γενέτειρα γη της και αγωνίστηκε να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπον.
Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη και όλοι αντάλλαζαν κοινές ή διαφορετικές αναμνήσεις, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή ένα καφέ, μνημονεύοντας τη Βικτώρια, αυτή την υπέροχη και ασυμβίβαστη ψυχή, την τελειομανή, την καλαίσθητη και αριστοκρατική, τη φιλοσοφημένη, με ευρεία κουλτούρα, την πολυτάλαντη και ανεξάρτητο πνεύμα, με ιδιαίτερη αίσθηση της ελευθερίας, ιδιαίτερη και η ίδια, την ξεχωριστή και στοχαστική. Στο video wall προβάλλονταν φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση της και ακούγονταν στίχοι της μελοποιημένοι από τον Άγγελο Σκορδίλη και ερμηνευμένοι από τον ίδιο και την Ελένη Βιτάλη.
Ήταν εκεί για να την τιμήσουν: η δημοσιογράφος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Κρυσταλλία Πατούλη, που παρουσίασε μια σύντομη βιογραφία της , η Πρόεδρος του Συλλόγου "Απελλής" Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος, Καίτη Τύμη, που αναφέρθηκε στη γνωριμία τους και διάβασε, με τρεμάμενη φωνή το ποίημα της Βικτώριας, που είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι στη βραδιά Αιγινητών ποιητών στο Λαογραφικό Μουσείο και τέλος η Μαρία Τριαντοπούλου, που διάβασε ένα κείμενο της Βικτώριας, που είχε δημοσιευτεί στο Aegina Light το Νοέμβριο 2013 «Ζωές σαν μπλουζ». Ακόμα προτάθηκε στην ιστοσελίδα να προσαρτηθεί το όνομά της Βικτώριας τιμής ένεκεν, αφού ήταν η εμπνεύστρια και η ψυχή της. Η βραδιά έφερε τη σφραγίδα της φίλης της και συνεργάτιδας, Νέλλης Πετροπούλου,, στην οποία ευχόμαστε να συνεχίσει επάξια το έργο της.
Καλό κατευόδιο Βικτώρια στις ανοιχτές θάλασσες που πάντα σου άρεσε να αρμενίζεις..................................................................